09/07/2020 09/07/2020 Την Τρίτη στις 28 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων οι Κρητικοί της Αθήνας και όχι μόνο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια «Κρητική Βεγγέρα» και να νιώσουν για λίγο το πόσο όμορφα γλεντούν στην Κρήτη. Στη Μεγαλόνησο, κάθε καλοκαίρι, μαζεύονται τα βράδια οι παρέες να κουβεντιάσουν, να διηγηθούν τις ιστορίες τους, να τραγουδήσουν τον...
09 Ιουλίου, 2020 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 10:53

“Κρητική Βεγγέρα» με τον Αντώνη Μαρτσάκη

Διαδώστε:
“Κρητική Βεγγέρα» με τον Αντώνη Μαρτσάκη

Την Τρίτη στις 28 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων οι Κρητικοί της Αθήνας και όχι μόνο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια «Κρητική Βεγγέρα» και να νιώσουν για λίγο το πόσο όμορφα γλεντούν στην Κρήτη.

Στη Μεγαλόνησο, κάθε καλοκαίρι, μαζεύονται τα βράδια οι παρέες να κουβεντιάσουν, να διηγηθούν τις ιστορίες τους, να τραγουδήσουν τον έρωτα και την αγάπη με τις μαντινάδες τους!

Έτσι και ο Αντώνης Μαρτσάκης, μας καλεί να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα στη δική του “Βεγγέρα”, την Τρίτη 28 Ιουλίου στην Τεχνόπολη και με τη φωνή του και τους ήχους του βιολιού του να μας ταξιδέψει σε ολόκληρη την Κρήτη!

Μια γιορτή κι ένα μοίρασμα που το έχουμε όλοι ανάγκη αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι.

Κεντρικός ερμηνευτής θα είναι ο Αντώνης Μαρτσάκης (βιολί, τραγούδι) με τους συνεργάτες του: Νίκο Μαρεντάκη (λαούτο), Κανάκη Κοζωνάκη (λαούτο και τραγούδι), Χαράλαμπο Πιτροπάκη (ασκομαντούρα, μπαντουράκι και σητειακό νταουλάκι), Μανώλη Πετρακάκη (ασκομαντούρα, μπαντουράκι και σητειακό νταουλάκι), Γιάννη Μαρτσάκη (θιαμπόλι, μαντολίνο).

Ο Αντώνης Μαρτσάκης, αν και γεννήθηκε στην Αθήνα, επέστρεψε στον Κίσσαμο Χανίων και αφοσιώθηκε στην αυθεντική μουσική και τον τρόπο ζωής του νησιού του. αφού κυκλοφορεί με την κλασική κρητική ανδρική φορεσιά. Ήταν έξι ετών όταν –ζούσε ακόμα στην Αθήνα- χόρεψε τα πρώτα του ζάλα στους κρητικούς χορούς με πρώτο χοροδιδάσκαλο τον Ανδρέα Μαριανάκη, ενώ σε ηλικία εννέα ετών άρχισε να μαθαίνει βιολί, παθιάστηκε μαζί του και έγινε ένας τρόπος ισχυρής έκφρασης. Τα καλοκαίρια που πήγαινε με την οικογένειά του στα Χανιά περνούσε τις διακοπές του κάνοντας μαθήματα με τον σπουδαίο βιολάτορα Μιχάλη Κουνέλη. Λίγο αργότερα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα Καλεργιανά Κισσάμου, ενώ από δώδεκα ετών μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Γιάννη που παίζει λαούτο, άρχισαν τις ζωντανές εμφανίσεις και δημιούργησαν έναν μικρό μύθο γύρω από τα όνομά τους στα κρητικά γλέντια. Η Δόμνα Σαμίου γρήγορα τον εντόπισε και έτσι βρέθηκε 25 ετών να τραγουδάει στο Ηρώδειο ενσαρκώνοντας την ιδανική εικόνα του Κρητικού μουσικού και χορευτή.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 21:00 και η τιμή των εισιτηρίων θα είναι: 10, 13, 15 ευρώ. Οι θέσεις των καθήμενων θα είναι αριθμημένες.

Προπώληση: Viva.gr – 11876 | Reload | Wind |Ευριπίδης βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων | Athinorama.gr | Yoleni’s

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από το viva.gr και το δίκτυο μεταπωλητών του. Τα εισιτήρια αγοράζονται ως μονά, group των 2 και group των 4. Παρακαλούμε για αποφυγή συνωστισμού την ημέρα της συναυλίας, οι πελάτες να προσέλθουν με τα εισιτήρια τους εκτυπωμένα, ή σε ηλεκτρονική μορφή με το barcode σε εμφανή θέση. Η χρήση μη ιατρικης μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο-έξοδο στον χώρο και συστήνεται κατά την διάρκεια της συναυλίας. Αναλυτικά οι όροι χρήσης στο: https://athens-technopolis.gr/index.php/el/oroi-eisitirion

 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

[email protected]

www.athens-technopolis.gr

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 035, 049, 227, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Οργάνωση: Μελωδικό Καράβι

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων