20/12/2020 20/12/2020 Κοντά στους ομογενείς της πόλης Goulburn της βρέθηκε το τελευταίο διήμερο ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πρόχορος Αναστασιάδης. Το απόγευμα του Σαββάτου ο π. Πρόχορος τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια τελέστηκε το Μυστήριο του...
20 Δεκεμβρίου, 2020 - 18:21
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2020 - 18:33

Η Εκκλησία δίπλα στην ομογένεια

Διαδώστε:
Η Εκκλησία δίπλα στην ομογένεια

Κοντά στους ομογενείς της πόλης Goulburn της βρέθηκε το τελευταίο διήμερο ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πρόχορος Αναστασιάδης.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο π. Πρόχορος τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια τελέστηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στη συγκεκριμένη εκκλησία. Ο Πανοσιολογιώτατος έχρισε με το άγιο έλαιο όλους τους πιστούς που προσήλθαν στην εκκλησία για να αγιασθούν και να τονωθούν ψυχικά και πνευματικά, ενώ ευχήθηκε ολοκαρδίως ταχεία ανάρρωση στους ασθενούντες και καλά Χριστούγεννα σε όλους, μεταβιβάζοντας και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Στον ίδιο Ναό το πρωί της Κυριακής τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, και στο τέλος προσέφερε σε όλους από μια εικόνα του Αγίου Πορχόρου. Ακολούθως είχε συνάντηση με τα μέλη του συμβουλίου της Ενορίας.

Τέλος, ο π. Πρόχορος επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και την εκκλησία της Αγίας Άννης, όπου συναντήθηκε με τον π. Λαυρέντιο, ιερέα της Κοπτικής Εκκλησίας με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, και με την αδελφή Βιργινία, η οποία μεγάλωσε ως Αγγλικανή αλλά πριν από 30 με 40 χρόνια ασπάστηκε την Ορθοδοξία. Στο τέλος μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης αντηλλάγησαν δώρα και ευχές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων