29/09/2019 29/09/2019 Ένα κειμήλιο της Ορθοδοξίας 120 ετών, η θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Παρασκευής, ταξίδεψε πάνω από 5.000 μίλια από τη Ρόδο προς τη Βαλτιμόρη της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ προς ευλογία των πιστών. Η εικόνα που είναι φτιαγμένη από ασήμι, θα βρεθεί σε 11 ενορίες έξι πολιτειών της Αμερικής μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Πρώτος της σταθμός...
29 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2019 - 14:05

Η ιερά εικόνα της Αγ. Παρασκευής Κατταβιάς ταξίδεψε 7500 χιλιόμετρα!

Διαδώστε:
Η ιερά εικόνα της Αγ. Παρασκευής Κατταβιάς ταξίδεψε 7500 χιλιόμετρα!

Ένα κειμήλιο της Ορθοδοξίας 120 ετών, η θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Παρασκευής, ταξίδεψε πάνω από 5.000 μίλια από τη Ρόδο προς τη Βαλτιμόρη της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ προς ευλογία των πιστών. Η εικόνα που είναι φτιαγμένη από ασήμι, θα βρεθεί σε 11 ενορίες έξι πολιτειών της Αμερικής μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Πρώτος της σταθμός είναι η ενορία του  Άγιου Δημήτριου στη Βαλτιμόρη όπου αυτές τις ημέρες λαμβάνει χώρα και το Φεστιβάλ της Ομογένειας.

«Είναι η πρώτη φορά που η εικόνα αυτή εγκαταλείπει  το χωριό», λέει ο πατήρ Ζαχαρίας Μαυρουδής που τη συνοδεύει και διηγείται μερικά από τα θαύματα που έχει επιτελέσει: «Μια γυναίκα είδε στον ύπνο της  την Αγία Παρασκευή να την προειδοποιεί ότι είχε καρκίνο του μαστού. Η γυναίκα υπεβλήθη σε εξετάσεις και ήταν ακριβώς έτσι…».
Στο βίντεο που προβλήθηκε στο Αμερικανικό κανάλι CBS, η κα Φλώρα Χρήστου θυμάται τον εαυτό της να προσεύχεται στην εικόνα πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1961. “Για μένα, είναι τα πάντα, είναι ο αγγελιοφόρος μου. Οποτεδήποτε ζητήσω τη βοήθεια της, μου τη δίνει», λέει χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων