14/01/2022 14/01/2022 Στην τελική ευθεία μπαίνει η Έδρα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στον τομέα Διασπορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, η ίδρυση της οποίας είχε εγκριθεί από την Ομοσπονδιακή Βουλή και είναι ενταγμένη στον εθνικό προϋπολογισμό 2019-20. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», η Κοινότητα αρχίζει την αναζήτηση, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενός κορυφαίου ακαδημαϊκού ο...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2022 - 11:00

Ιδρύεται Ελληνική Έδρα Διασπορικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης

Διαδώστε:
Ιδρύεται Ελληνική Έδρα Διασπορικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η Έδρα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στον τομέα Διασπορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, η ίδρυση της οποίας είχε εγκριθεί από την Ομοσπονδιακή Βουλή και είναι ενταγμένη στον εθνικό προϋπολογισμό 2019-20.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», η Κοινότητα αρχίζει την αναζήτηση, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενός κορυφαίου ακαδημαϊκού ο οποίος θα καλύψει τη θέση του προέδρου του τμήματος Σπουδών της Ελληνικής Παγκόσμιας Διασποράς.

Τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ίδρυση της πανεπιστημιακής έδρας, η οποία θα φέρει το όνομα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, κατά τη ετήσια γενική συνέλευση του οργανισμού που θα γίνει την προσεχή Κυριακή, 16 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης δραστηριοποιείται ήδη σε όλο το υπόλοιπο φάσμα της εκπαίδευσης, με προγράμματα για την προσχολική ηλικία, Ελληνικό Σχολείο, μαθήματα Αρχαίων και Νέων Ελληνικών για παιδιά και ενήλικες, σεμινάρια, Κέντρο Δράματος και άλλες δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει ο «Νέος Κόσμος», η επιχορήγηση ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων που εξασφαλίστηκε από την Ελληνική Κοινότητα, έχει τοποθετηθεί σε ειδικό ταμείο από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, το οποίο από την πλευρά του θα καταβάλει σημαντικό ποσό για να καλύψει το κόστος λειτουργίας και διαχείρισης της έδρας.

Η ίδρυση της Έδρας στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης θα συμπληρώσει την προσπάθεια πριν από μερικούς μήνες της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και πολλών άλλων ομογενειακών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της Αρχιεπισκοπής, για τη διάσωση και την προώθηση των Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο La Trobe.

Μάλιστα, στο Συμβούλιο της έδρας Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου La Trobe συμμετέχουν πάντα ο πρόεδρος της ΕΟΚΜΒ, Βασίλης Παπαστεργιάδης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Σπύρος Παπαδόπουλος, καθώς και άλλες προσωπικότητες της παροικίας.

Πάντως, στη συνέλευση της Κυριακής ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν και για το νέο κτίριο της Κοινότητας στην οδό Ράσελ, για το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι έκλεισε η συμφωνία για την αγορά του με χρηματοδότηση κυρίως από την Ομοσπονδιακή και την Πολιτειακή κυβέρνηση.

Το νέο κτίριο θα λειτουργήσει ως προέκταση του Ελληνικού Κέντρου της Κοινότητας, στεγάζοντας ένα πολιτιστικό κέντρο που θα φιλοξενήσει τις πολλές δράσεις της ΕΟΚΜΒ.

Επίσης, κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Κυριακής θα γίνει η εκλογή εφορευτικής επιτροπής και θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Κοινότητας.

Πηγή: ert.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων