12/08/2019 12/08/2019 Μαύρη επέτειος για την Χιμάρα, καθώς σαν σήμερα το 2010 ο Αριστοτέλης Γκούμας άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στην Χιμάρα. Δολοφονήθηκε από αλβανούς εξτρεμιστές επειδή μιλούσε την μητρική του γλώσσα, τα ελληνικά. Ο Αριστοτέλης έφυγε βίαια και νωρίς από κοντά μας, όμως έγινε μια ιδέα, ένα...
12 Αυγούστου, 2019 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2019 - 15:14

Μαύρη επέτειος: Τον δολοφόνησαν επειδή μιλούσε ελληνικά…

Διαδώστε:
Μαύρη επέτειος: Τον δολοφόνησαν επειδή μιλούσε ελληνικά…

Μαύρη επέτειος για την Χιμάρα, καθώς σαν σήμερα το 2010 ο Αριστοτέλης Γκούμας άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στην Χιμάρα. Δολοφονήθηκε από αλβανούς εξτρεμιστές επειδή μιλούσε την μητρική του γλώσσα, τα ελληνικά.

Ο Αριστοτέλης έφυγε βίαια και νωρίς από κοντά μας, όμως έγινε μια ιδέα, ένα σύμβολο που δεν θα ξεθωριάσει ποτέ.

 

Η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα διαπράχθηκε στις 12 Αυγούστου 2010, στη Χειμάρρα, όταν το μηχανάκι του 37χρονού Έλληνα Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα χτυπήθηκε από Ι.Χ. όχημα που επέβαιναν τρεις Αλβανοί από τη γειτονική Αυλώνα, στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο θάνατός του προήλθε ύστερα από λογομαχία στο εμπορικό κατάστημα του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Γκούμα, όταν οι τρεις Αλβανοί δράστες απαίτησαν να σταματήσει να μιλάει ελληνικά στην επιχείρησή του, ενώ ο Αριστοτέλης Γκούμας αρνήθηκε. Μετά από λίγη ώρα, ως εκδίκηση, οι Αλβανοί δράστες οδήγησαν το όχημά τους πάνω από το σώμα του θύματος και τον καταπλάκωσαν τουλάχιστον τρεις φορές προκειμένου να σιγουρέψουν το θάνατό του.

Η δολοφονία προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην ελληνική κοινότητα στην Βόρεια Ήπειρο, με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και κλείσιμο οδικών αρτηριών στην περιοχή. Το αποτρόπαιο γεγονός απασχόλησε όλα τα σημαντικά ειδησεογραφικά δελτία στην Ελλάδα και την Αλβανία, ενώ οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών καταδίκασαν το έγκλημα των Αλβανών δολοφόνων δραστών.

Χρονικό
Το πρωινό της Τετάρτης, 12 Αυγούστου 2010, τρεις Αλβανοί από τη γειτονική πόλη της Αυλώνας εισήλθαν στο εμπορικό κατάστημα του Αριστοτέλη Γκούμα, στην ελληνική πόλη Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου και απαίτησαν να σταματήσει να μιλάει ελληνικά, σύμφωνα με επίσημες μαρτυρίες. Ο Γκούμας αρνήθηκε αυτή την επίπληξη και προκλήθηκε φιλονικία, προπηλακισμοί και τελικά επίθεση από την πλευρά των δραστών εναντίον του νεαρού Βορειοηπειρώτη.

Αρκετές ώρες αργότερα ο Γκούμας έφυγε από το κατάστημά του, ενώ εργαζόμενοι στο χώρο είδαν ότι τρεις Αλβανοί ύποπτοι τον ακολούθησαν βιαστικά.[εκκρεμεί παραπομπή] Καθώς κινήθηκαν έντονες υποψίες το φιλικό περιβάλλον του 37χρονου άμεσα προσέτρεξε να τον εντοπίσει. Δυστυχώς οι φόβοι τους επαληθεύτηκαν και ο νεαρός βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από τη Χειμάρρα αιμόφυρτος και εγκαταλειμμένος στην άκρη του οδοστρώματος. Το μηχανάκι του σε κοντινή απόσταση από τον ίδιο είχε γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών ως αποτέλεσμα των επανειλημμένων εσκεμμένων προσκρούσεων. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα οι δράστες εμβόλισαν το μηχανάκι του Γκούμα με όχημα μάρκας Audi και προκάλεσαν έτσι τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Προκειμένου να σιγουρευτούν οι δράστες ότι προκάλεσαν το θάνατο του θύματος δεν δίστασαν και οδήγησαν το όχημά τους πάνω από το αιμόφυρτο σώμα δύο φορές. Αμέσως μετά τον εγκατέλειψαν αβοήθητο και απομακρύνθηκαν εσπευσμένα.

Πηγή: wikipedia/ Himara.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων