20/12/2021 20/12/2021 Γιορτινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Προσκόπους του Καΐρου, κατά τη διάρκεια της οποίας παραβρέθηκαν μέλη της Ελληνικής Διπλωματικής αποστολής: η Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο κα Μαρία Κεχρή, η Ακόλουθος Ο.Ε.Υ κα Δέσποινα Τζόβα, η Σύμβουλος Τύπου κα Ιωάννα Κακαλίδη, ο Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Αντρέας Γιόσρι, η Επόπτρια Γραφείων της Ε.Κ.Κ...
20 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2021 - 21:28

Μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Προσκόπων του Καΐρου

Διαδώστε:
Μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Προσκόπων του Καΐρου

Γιορτινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Προσκόπους του Καΐρου, κατά τη διάρκεια της οποίας παραβρέθηκαν μέλη της Ελληνικής Διπλωματικής αποστολής: η Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο κα Μαρία Κεχρή, η Ακόλουθος Ο.Ε.Υ κα Δέσποινα Τζόβα, η Σύμβουλος Τύπου κα Ιωάννα Κακαλίδη, ο Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Αντρέας Γιόσρι, η Επόπτρια Γραφείων της Ε.Κ.Κ κα Βίλλυ Πολίτη-Ζουέ, ο Πρόεδρος του Ε.Ν.Ο.Κ. κ. Γιώργος Ρεκτσίνης, ο Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, η Διευθύντρια Οικονομικών του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κα Κωνσταντίνα Γεδεών.

Ο Αρχηγός των Προσκόπων του Καΐρου κ. Γιάννης Μελαχροινούδης, και όλοι ανεξαιρέτως οι Πρόσκοποι επεφύλαξαν για όλους ένα εορταστικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις για ένα πραγματικά χαρούμενο και αξέχαστο απόγευμα.

Η γιορτή ξεκίνησε με παιχνίδια, με πρώτο το παιχνίδι του νερού που έπρεπε να μεταγγίσουν μικροί και μεγάλοι από γεμάτα μπουκάλια το νερό σε άδεια μπουκάλια. Σας φαίνεται εύκολο;

Όποιος το νομίζει ας δοκιμάσει στο ταχύτερο χρόνο με το περισσότερο νερό. Προσοχή … δεν μπορείτε να κλέψετε. Υπήρχαν οι άγρυπνοι πρόσκοποι επόπτες που έλεγχαν το αποτέλεσμα και απένειμαν τα εύσημα μόνο στον νικητή.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η αγαπημένη σε όλους τσουβαλοδρομία. Ένα παιχνίδι με πολλές αστείες ανατροπές ιδίως από μεγαλόσωμους και φυσικά απροπόνητους μεγάλους. Γέλια, πειράγματα και αστεία προς τον μπαμπά που δεν μπορεί να κρατήσει την ισορροπία του, κουτρουβαλάει και χάνει τελικά την κούρσα.

Και αφού όλοι το ευχαριστήθηκαν και γέλασαν με την καρδιά τους, ξεκίνησαν τα εργαστήρια με τους τρείς πάγκους να φιλοξενούν τις υπέροχες εικαστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των Προσκόπων που φτιάχνονταν φυσικά ενώπιων του πελάτη.

Όλοι αγόρασαν ένα ωραίο διακοσμητικό, αλλά πάνω από όλα απόλαυσαν το πάθος των παιδιών και την περηφάνια τους για τις δημιουργίες που έκαναν με τόση αγάπη. «Αυτό είναι το δικό μου» έλεγε ο Γιάχγια… «Κοιτάξτε και το δικό μου», φώναζε ο Αλέκος.

Τα προσκοπικά τραγούδια και το αστείο κουκλοθέατρο είχαν την τιμητική τους στη συνέχεια, με τα παιδιά και τους μεγάλους να ξεκαρδίζονται με τις περιπέτειες της κοκκινοσκουφίτσας, της γιαγιά και φυσικά του λύκου, που, στο τέλος, την πάτησε ο καψερός.

Και όλα αυτά μέχρι την πανηγυρική και εντυπωσιακή είσοδο του Μπάμπα Νοέλ, που εισέβαλε γεμάτος χαρά, ενέργεια και αγάπη για να μοιράσει τα δώρα στους μικρούς Προσκόπους. Όλοι, μικροί και μεγάλοι ήθελαν να έχουν μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη που φυσικά δεν χάλασε σε κανένα το χατίρι.

Και κάπως έτσι με χαρούμενες και γελαστές αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη τελείωσε αυτό το αξέχαστο απόγευμα στο Προσκοπείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων