23/02/2020 23/02/2020 Συναπάντημα του συλλόγου της Ελληνικής Νεολαίας Δυτικής Αυστραλίας, γνωστού σαν HYA, ενός ιστορικού συλλόγου που έχει ρίζες από τη δεκαετία του 30. Ένα συναπάντημα, ένα reunion, φορτωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις, έγινε την περασμένη βδομάδα στην Πέρθη σύμφωνα με το www.sbs.com. Τα χρόνια φεύγουν σαν τα χελιδόνια λέει o στίχος κάποιου τραγουδιού. Τα χελιδόνια όμως γυρίζουν...
23 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2020 - 11:26

Ο ιστορικός ελληνικός σύλλογος στην άκρη της γης!

Διαδώστε:
Ο ιστορικός ελληνικός σύλλογος στην άκρη της γης!

Συναπάντημα του συλλόγου της Ελληνικής Νεολαίας Δυτικής Αυστραλίας, γνωστού σαν HYA, ενός ιστορικού συλλόγου που έχει ρίζες από τη δεκαετία του 30.

Ένα συναπάντημα, ένα reunion, φορτωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις, έγινε την περασμένη βδομάδα στην Πέρθη σύμφωνα με το www.sbs.com. Τα χρόνια φεύγουν σαν τα χελιδόνια λέει o στίχος κάποιου τραγουδιού. Τα χελιδόνια όμως γυρίζουν την Άνοιξη τα χρόνια όχι. Γυρίζουν μόνο σαν αξέχαστες αναμνήσεις. Αναμνήσεις που τις αναβιώνει έντονα ένα συναπάντημα, ένα reunion, όπως συνηθίζεται να ονομάζεται.

Ένα τέτοιο συναπάντημα έγινε στην Πέρθη την περασμένη Κυριακή το βράδυ. Το συναπάντημα του συλλόγου της Ελληνικής Νεολαίας της Δυτικής Αυστραλίας γνωστού σαν HYA. Ενός ιστορικού συλλόγου που έχει ρίζες από τη δεκαετία του 30. Συγκεκριμένα το 1936 όταν ιδρύθηκε, με πρόεδρο τον Βασίλη Μανίφη, σαν ένας αθλητικός σύλλογος Ελλήνων νέων. Το 1950-51 αναδημιουργήθηκε με πρόεδρο τον Αντώνη Μιχαήλ και συμπεριέλαβε νέους και νεανίδες. Κύριος σκοπός η συσπείρωση της νεολαίας της ελληνικής ομογένειας και η διατήρηση των παραδόσεων της φυλής – μέσω κοινωνικών, αθλητικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Τη δεκαετία του ’60 ο αριθμός των μελών ξεπέρασε τα 700.

Στη χρυσή του εποχή σύλλογος αντιπροσωπευόταν στα πρωταθλήματα της πολιτείας με ομάδες Αυστραλιανού Φούτμπολ, Κρίκετ, Κωπηλασίας, Καλαθόσφαιρας, Νέτμπολ Γυναικών, Σόφτμπολ Γυναικών, Ράγκμπυ. Όλες οι ομάδες με το όνομα Hellenic και ντυμένες ασφαλώς στο γαλανόλευκο. Υπαίθριες ψησταριές, εκδρομές, πικνίκ, κρουαζιέρες με ποταμόπλοια, διαλέξεις, έρανοι για την εκκλησία και το συνάνθρωπο οι κοινωνικές του εκδηλώσεων. Τέρμα η δεκαετία του 80. Οι διάφορες προσπάθειες για την αναβίωση απέτυχαν και μείναμε στις αναμνήσεις.
Το συναπάντημα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στην εκδήλωση που έγινε την περασμένη Κυριακή το βράδυ στο χολ των εκδηλώσεων της Αθηνάς παραβρέθηκαν γύρω στα 300 άτομα. Ο συμποσιάρχης, νυν κηδεμόνας της ΕΚΔΑ, Πέτρος Βλάχου σημείωσε την παρουσία 6 πρώην Προέδρων, του πρώην κυβερνήτη της ΔΑ Κομνηνού (Κεν) Μάικλ, του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία Κώστα Μπερμπάτη, του Πήτερ Γκρέγκορι, του νυν Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Βύρωνα Σπάρταλη, του αντιπρόεδρου του Αρχιεπισκοπικού συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ευστάθιου Παλάσση και του αδελφού του γνωστού αρχιτέκτονα Κέβιν Παλάσση. Ελληνική μουσική από το συγκρότημα Αναστάσι και ξένη μουσική από το Βασίλη, πατέρα και γιο Μιχάλη Βδέλλη του γνωστού συγκροτήματος VDELLI που περιοδεύει επί του παρόντος στην πολιτεία μας πλαισίωσαν ένα αξέχαστο βράδυ.

From the reunion

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων