10/10/2020 10/10/2020 Με ευχές για καλά αποτελέσματα κατά το τελευταίο τους έτος στο Λύκειο του Κολλεγίου Αγίας Ευφημίας Bankstown, ο Σύλλογος Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών Νέας Νοτίου Ουαλίας δώρισε από ένα βιβλίο σε κάθε μαθητή (Year 12). Πρόκειται για την επιστολή του Αγίου Βασιλείου του Μέγα «Προς τους νέους, όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων», τυπωμένο στα Αγγλικά από το...
10 Οκτωβρίου, 2020 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2020 - 16:18

Ο Λόγος του Μ. Βασιλείου προς τους νέους ως δώρο σε μαθητές

Διαδώστε:
Ο Λόγος του Μ. Βασιλείου προς τους νέους ως δώρο σε μαθητές

Με ευχές για καλά αποτελέσματα κατά το τελευταίο τους έτος στο Λύκειο του Κολλεγίου Αγίας Ευφημίας Bankstown, ο Σύλλογος Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών Νέας Νοτίου Ουαλίας δώρισε από ένα βιβλίο σε κάθε μαθητή (Year 12). Πρόκειται για την επιστολή του Αγίου Βασιλείου του Μέγα «Προς τους νέους, όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων», τυπωμένο στα Αγγλικά από το τυπογραφείο του Αποστόλου Ανδρέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ.

Ο Μέγας αυτός πατέρας και διδάσκαλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας γεννήθηκε το 329 μ.Χ., στη Νεοκαισάρεια του Πόντου στο χωριό Άννησα και μεγάλωσε στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Το «The Address to Youth on how they might benefit from classical Hellenic literature» αποτελεί το διασημότερο από τα κείμενα του Αγίου Βασιλείου, στο οποίο πραγματοποιεί προσπάθεια γεφύρωσης μεταξύ χριστιανικής και κλασσικής παιδείας.

Όπως έγραψε στην εισαγωγή του ο Άγιος: «Δὲν πρέπει νὰ τοὺς [ἀρχαίους συγγραφεῖς] ἀκολουθεῖτε σὲ ὅλα. Πρέπει νὰ πάρετε ἀπ᾿ αὐτοὺς ὅ,τι εἶναι χρήσιμο καὶ νὰ μὴ δώσετε προσοχὴ στὰ ὑπόλοιπα».

Η δωρεά του Συλλόγου είναι μέρος των διαχρονικών προσπαθειών των εκπαιδευτικών να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των ελληνικής καταγωγής μαθητών για τα ελληνικά γράμματα στις διάφορες πτυχές τους: γλώσσα, λογοτεχνία, ιστορία, θέατρο, μουσική και πολλά άλλα.

Οι εκπαιδευτικοί σύσσωμοι εύχονται «Καλή Επιτυχία» στους μαθητές οι οποίοι σύντομα θα δώσουν τις τελευταίες σχολικές τους εξετάσεις [HSC Examinations] καθώς και σε όλους τους μαθητές και φοιτητές.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων