04/04/2024 04/04/2024 Oι τελειόφοιτοι της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, του Ζαππείου Παρθεναγωγείου, του Ζωγραφείου Λυκείου, καθώς και του Λυκείου της Ίμβρου, επισκέφθηκαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους την Αθήνα και την πανέμορφη Μεσσηνία, το διάστημα 27 έως 31 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής τους στην Αθήνα, επισκέφθηκαν την Ακρόπολη και το Μουσείο Ακρόπολης. Το...
04 Απριλίου, 2024 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2024 - 16:08

Οι τελειόφοιτοι των Ομογενειακών Σχολείων της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Οι τελειόφοιτοι των Ομογενειακών Σχολείων της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου στην Ελλάδα

Oι τελειόφοιτοι της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, του Ζαππείου Παρθεναγωγείου, του Ζωγραφείου Λυκείου, καθώς και του Λυκείου της Ίμβρου, επισκέφθηκαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους την Αθήνα και την πανέμορφη Μεσσηνία, το διάστημα 27 έως 31 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής τους στην Αθήνα, επισκέφθηκαν την Ακρόπολη και το Μουσείο Ακρόπολης. Το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης επίσκεψής τους στην Ελλάδα, οι τελειόφοιτοι των Ομογενειακών Σχολείων της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου, το πέρασαν στη Μεσσηνία.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και να πάρουν μέρος σε διάφορες πολιτιστικές δράσεις και περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Επίσης, επισκέφθηκαν τοπικά σχολεία στα οποία γνώρισαν συνομηλίκους τους και συνομίλησαν μαζί τους.

Η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές της Πόλης να έρθουν σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα της Μεσσηνίας και να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό της περιοχής. Επίσημος χορηγός Αερομεταφορών ήταν η Αegean Airlines.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων