16/12/2020 16/12/2020 Πέντε διακεκριμένοι Ελληνοαμερικανοί, με πληρωμένη καταχώρηση άρθρου γνώμης στους «New York Times», την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, ζητούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για να αποτρέψουν την κλιμάκωση των εντάσεων που επιχειρεί η Τουρκία στη Μεσόγειο. Επισημαίνουν επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να υποστηρίξουν τη θέση της Ελλάδας «υπέρ...
16 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2020 - 11:19

Ομογενείς επιχειρηματίες στους NYT: Οι ΗΠΑ να στηρίξουν την Ελλάδα

Διαδώστε:
Ομογενείς επιχειρηματίες στους NYT: Οι ΗΠΑ να στηρίξουν την Ελλάδα

Πέντε διακεκριμένοι Ελληνοαμερικανοί, με πληρωμένη καταχώρηση άρθρου γνώμης στους «New York Times», την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, ζητούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για να αποτρέψουν την κλιμάκωση των εντάσεων που επιχειρεί η Τουρκία στη Μεσόγειο. Επισημαίνουν επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να υποστηρίξουν τη θέση της Ελλάδας «υπέρ της τήρησης του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας και της βελτίωσης των σχέσεων μέσω του διαλόγου, ενώ θα απέχουν από απειλές βίας, στρατιωτικής δραστηριότητας και εχθρικής ρητορικής».

Η διαφημιστική καταχώρηση υπογράφεται και πληρώθηκε από τους Γιάννη Α. Κατσιματίδη, Ανδρέα Λιβέρη, Ντένις Μίελ, Μάικ Ψαρό, Γιώργο Π. Σταμά και έχει τίτλο «Η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν και πρέπει να ζήσουν μαζί».

Το άρθρο συνοδεύει φωτογραφία της Αγίας Σοφίας που πρόσφατα μετατράπηκε και χρησιμοποιείται εκ νέου ως τζαμί, και ξεκινά επισημαίνοντας ότι η Τουρκία τους τελευταίους μήνες έχει γίνει αποσταθεροποιητικός παράγοντας σε μια ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και έχει ξεκινήσει μια σειρά γεωπολιτικών κινήσεων που δημιουργούν ένταση και πιθανή σύγκρουση, και οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν τις σχέσεις που ο τουρκικός λαός έχει με τους γείτονές τους και με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν και πρέπει να ζήσουν μαζί», γράφουν οι Ελληνοαμερικανοί ηγέτες. «Οι λαοί τους αξίζουν ένα ειρηνικό μέλλον οικονομικών και πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας ως πολίτες των σύγχρονων δυτικών δημοκρατιών. Αυτό, τελικά, θα είναι προς όφελος των γειτόνων τους και της ευρύτερης περιοχής. “

«Οι τουρκικές κινήσεις λαμβάνουν χώρα σε πολλά μέτωπα: Η μετατροπή της πιο συμβολικής παράστασης της συνύπαρξης του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, της Αγίας Σοφίας, σε τζαμί, η παράνομη δραστηριότητα, υποστηριζόμενη από στρατιωτική δύναμη, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η προκλητική ενέργεια στην Αμμόχωστο που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ και η πρόσφατη παρέμβαση στη σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

Αναφέρουν τέλος ότι η απόπειρα αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής προκαλεί επίσης μεγάλη ανησυχία σε χώρες όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος και αξίζει την επείγουσα προσοχή των ΗΠΑ.

«Η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας επηρεάζει επίσης αρνητικά και υπονομεύει τις θετικές σχέσεις και τις διασυνοριακές ανταλλαγές μεταξύ των γειτονικών λαών της Τουρκίας και της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν τεράστιες δυνατότητες», καταλήγει η πληρωμένη καταχώρηση των ομογενών στου Νιου Γιορκ Τάιμς.

Πηγή:  greeknewsonline.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων