21/11/2020 21/11/2020 Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σοφία Ζαχαράκη με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την αναγνώριση των Φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας “Αριστοτέλης” που προωθούν την Ελληνική γλώσσα και την ελληνική πολιτιστική παρουσία εκτός συνόρων στην ιστορική πόλη της Κορυτσάς και μάλιστα αφιλοκερδώς. Ενώ όπως αναφέρει η υφυπουργός “Με...
21 Νοεμβρίου, 2020 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2020 - 11:09

Προώθηση της ελληνικής γλώσσας στην ιστορική πόλη της Κορυτσάς

Διαδώστε:
Προώθηση της ελληνικής γλώσσας στην ιστορική πόλη της Κορυτσάς

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σοφία Ζαχαράκη με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την αναγνώριση των Φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας “Αριστοτέλης” που προωθούν την Ελληνική γλώσσα και την ελληνική πολιτιστική παρουσία εκτός συνόρων στην ιστορική πόλη της Κορυτσάς και μάλιστα αφιλοκερδώς. Ενώ όπως αναφέρει η υφυπουργός “Με την αναγνώρισή του ως Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση του «Αριστοτέλη» και των 96 μαθητών του”

Συγκεκριμένα γράφει η κ. Ζαχαράκη: “Ακόμα και εν μέσω των αντιξοοτήτων της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε και των πολλών προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εντός συνόρων, οφείλουμε να μην ξεχνάμε και την ανάγκη στήριξης της ελληνικής μας γλώσσας και πολιτισμού και εκτός των συνόρων της πατρίδας.

Με ιδιαίτερη λοιπόν χαρά εγκρίνουμε την αναγνώριση των Φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας “Αριστοτέλης” στην Κορυτσά, με φορέα τον Πολιτιστικό, Καλλιτεχνικό και Αθλητικό σύλλογο “Αδελφότητα”, ως Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας. Σε μια πόλη με βαρύ ιστορικό, πολιτικό και εμπορικό αποτύπωμα.

Τα Φροντιστήρια Ελληνικής Γλώσσας “Αριστοτέλης” προσφέρουν ήδη πλουσιότατο έργο στην διδασκαλία και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση της ελληνικής πολιτιστικής παρουσίας στην περιοχή, και μάλιστα αφιλοκερδώς, για όλους τους μαθητές τους. Περαιτέρω, διεξάγουν εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας, ενώ λειτουργούν και δανειστική βιβλιοθήκη.

Με την αναγνώρισή του ως Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση του «Αριστοτέλη» και των 96 μαθητών του, ως ενός από τους φορείς ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην ιστορική πόλη της Κορυτσάς.
Συνεχίζουμε.”

Δείτε την ανάρτηση:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων