28/11/2020 28/11/2020 Εθελοντές της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Λιμπερτιβίλ ετοίμασαν εχθές 1000 γεύματα για την Ημέρα των Ευχαριστιών και τα προσέφεραν σε οικογένειες άπορων μαθητών στο Γουόκεγκαν του Ιλινόις. Για τη παρασκευή των γευμάτων χρειάστηκαν 85 γαλοπούλες και μία μεγάλη ποικιλία λαχανικών, καθώς επίσης και όλα τα προαπαιτούμενα υλικά για κέικ καρύδας με κολοκύθα....
28 Νοεμβρίου, 2020 - 15:19
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2020 - 14:49

Προσέφεραν γεύματα σε άστεγους μαθητές

Διαδώστε:
Προσέφεραν γεύματα σε άστεγους μαθητές

Εθελοντές της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Λιμπερτιβίλ ετοίμασαν εχθές 1000 γεύματα για την Ημέρα των Ευχαριστιών και τα προσέφεραν σε οικογένειες άπορων μαθητών στο Γουόκεγκαν του Ιλινόις. Για τη παρασκευή των γευμάτων χρειάστηκαν 85 γαλοπούλες και μία μεγάλη ποικιλία λαχανικών, καθώς επίσης και όλα τα προαπαιτούμενα υλικά για κέικ καρύδας με κολοκύθα.

Οι εθελοντές της Εκκλησίας, έπειτα από 5 ημέρες προετοιμασίας των γευμάτων,μαζί με το προσωπικό της Κοινότητας του Γουόκεγκαν της εκπαιδευτικής κοινότητας Unit School District 60, ανέλαβαν τη διανομή σε περίπου 500 άστεγους μαθητές τις περιοχής.

Ο Πατέρας Ιωάννης Σαρδής, ένας συνταξιούχος ιερέας, δήλωσε πως εκείνος και η εθελοντική του ομάδα μαγειρεύουν τα τελευταία 40 χρόνια για ανθρώπους πουβρίσκονται σε ανάγκη. Το 2020 ήταν η πρώτη φορά που οι άμεσα ωφελούμενοι ήταν οι μαθητές του Γουόκεγκαν.

«Η κοινότητα της εκκλησίας μας πάντα βοηθούσε όσους ήταν λιγότερο ευνοημένοι από την ζωή τους στη περιοχή του Γουόκεγκαν. Η γενναιοδωρία και η αγάπη από τα μέλη της ενορίας μας τις περιόδους των Χριστουγέννων και της Ημέρας των Ευχαριστιών αποτελεί μία ευκαιρία ώστε να μοιραστούμε την ευγνωμοσύνη μας με τους λιγότερο τυχερούς», είπε ο Σαρδής.

Συνέχισε λέγοντας ότι εκείνος και οι εθελοντές της εκκλησίας πρώτα προσέγγισαν τη Νάνσι Παγκάνις, την πρόεδρο του φιλανθρωπικού οργανισμού του Αγίου Δημητρίου, με την ιδέα της παροχής γευμάτων την Ημέρα των Ευχαριστιών σε άστεγους μαθητές του Γουόκεγκαν.

Αφότου τα γεύματα ετοιμάστηκαν και τοποθετήθηκαν σε καφέ χάρτινες σακούλες, ήρθαν άτομα από τη συνοικία στην Εκκλησία την Τρίτη με ένα μικρό σχολικό λεωφορείο για να διανείμουν τα «πακέτα των Ευχαριστιών» στους μαθητές και τις οικογένειές τους στο κέντρο υποδοχής της περιοχής.

Εκεί, η Ζακλίν Ουάσιγκτον, ο περιφερειακός σύνδεσμος με τους άστεγους μαθητές, είπε ότι οι ενδιαφερόμενοι τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας και παρέλαβαν τα γεύματά τους. «Θέλαμε να τηρήσουμε την ασφάλεια όσο το δυνατόν μπορούσαμε γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους», ανέφερε η Ουάσιγκτον.

Η Νίλζα Μαρτίνεζ, ένας άλλος περιφερειακός σύνδεσμος, είπε για όσους αδυνατούσαν να έρθουν στο κέντρο υποδοχής ότι θα πραγματοποιηθεί ασφαλής παράδοση των γευμάτων.

Η Ουάσιγκτον προσέθεσε ότι παλτά και άλλες σχολικές προμήθειες δωρήθηκαν επίσης στους μαθητές.

«Θεέ μου, έχουν κάνει τόσα πολλά για τα άστεγα παιδιά. Θέλουμε όλοι να έχουν ένα γεύμα για την Ημέρα των Ευχαριστιών και ο Αγιος Δημήτριος τα κατάφερε», ανέφερε η Ουάσιγκτον.

Ο Ιωάννης Παντελόπουλος, ένας από τους εθελοντές, υπογράμμισε ότι η ομάδα μαγειρεύει σε τακτική βάση γεύματα για όσους το έχουν ανάγκη. «Ολοι μπορούν να κάνουν κάτι, ορισμένοι μαγειρεύουν, ορισμένοι παραδίδουν», ανέφερε.

Εκτός από όλη αυτή τη τεράστια συνεισφορά, ο Πατέρας Σαρδής είπε ότι αναζητά επίσης δωρεές από τοπικούς εμπόρους και εστιάτορες.

«Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πολύ γενναιόδωροι, καθώς όλοι μας υιοθετούμε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης της αλληλεγγύης μας», τόνισε ο Σαρδής.

Πηγή: ekirikas.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων