25/10/2019 25/10/2019 Χαιρετισμό προς τον Απόδημο Ελληνισμό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου απέστειλε ο Υφ. ΥΠΕΞ, αρμόδιος για θέματα Ομογένειας,  Αντώνης Διαματάρης: Αγαπητοί συμπατριώτες, Σήμερα τιμούμε την επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ» που αντέτεινε η Πατρίδα μας στις δυνάμεις του Άξονα, την εποποιία της Πίνδου και την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων και των Ελληνίδων απέναντι στον κατακτητή. Η 28η...
25 Οκτωβρίου, 2019 - 10:18

“Στην εθνική προσπάθεια, παρούσα η Ομογένεια”

Διαδώστε:
“Στην εθνική προσπάθεια, παρούσα η Ομογένεια”

Χαιρετισμό προς τον Απόδημο Ελληνισμό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου απέστειλε ο Υφ. ΥΠΕΞ, αρμόδιος για θέματα Ομογένειας,  Αντώνης Διαματάρης:

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Σήμερα τιμούμε την επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ» που αντέτεινε η Πατρίδα μας στις δυνάμεις του Άξονα, την εποποιία της Πίνδου και την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων και των Ελληνίδων απέναντι στον κατακτητή.

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό, καθώς επιβεβαίωσε, για ακόμα μια φορά, την ακλόνητη προσήλωση του Έθνους μας σε ιδανικά για τα οποία είμαστε υπερήφανοι. Ιδανικά που συνθέτουν την ελληνική ταυτότητα, όπως η ελευθερία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η αίσθηση του καθήκοντος και η αγάπη για την Πατρίδα.

Εκείνο τον Οκτώβρη του 1940, η Ελλάδα στάθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Αντί για τον εύκολο δρόμο της υποταγής, επέλεξε τον δύσκολο δρόμο της αντίστασης.

Η απόκρουση των αριθμητικά υπέρτερων ιταλικών δυνάμεων κατήγαγε ένα σημαντικό πλήγμα στο κύρος του Άξονα, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της συνέχισης του αγώνα.
Το φρόνημα, η πίστη και η αγωνιστικότητα των Ελλήνων αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για όλο τον ελεύθερο κόσμο, δείχνοντας το δρόμο προς την οριστική νίκη κατά της τυραννίας του ναζισμού και του φασισμού.

Και αυτό γιατί το θάρρος και η αυταπάρνηση δεν μετρώνται με υλικούς όρους αλλά «με της καρδιάς το πύρωμα και με το αίμα». Στη σημερινή επέτειο, ας αναλογιστούμε το μεγαλείο, την υπερηφάνεια και το κουράγιο που επέδειξε τότε σύσσωμος ο Ελληνικός λαός.

Η Ελλάδα καλείται και πάλι να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών. Προκλήσεις σύνθετες και διαρκώς μεταβαλλόμενες. Προκλήσεις, η διαχείριση των οποίων απαιτεί σύνεση, ενότητα και ομοψυχία. Οι καιροί επιτάσσουν συσπείρωση δυνάμεων.

Στην εθνική αυτή προσπάθεια, είμαι βέβαιος ότι η Ομογένεια θα είναι και πάλι παρούσα, όπως ήταν πάντοτε, όποτε η Πατρίδα χρειάστηκε τη βοήθειά της. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε και πάλι.

Αντώνης Διαματάρης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων