01/12/2019 01/12/2019 «Η Ιστορία έχει καταγράψει ότι από το 1914 έως το 1923, κατά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, υπήρξε συστηματική εξόντωση ή απέλαση των Αρμενίων που ζούσαν στην περιοχή της Μικράς Ασίας που σήμερα είναι γνωστή ως Τουρκία. Την ίδια περίοδο και άλλες εθνοτικές ομάδες βρέθηκαν στο στόχαστρο, όπως οι Ασσύριοι και οι Έλληνες, ιδίως αυτοί...
01 Δεκεμβρίου, 2019 - 20:49
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2019 - 21:31

Στο πολιτειακό Κοινοβούλιο της Δ. Αυστραλίας η Γενοκτονία των Ελλήνων

Διαδώστε:
Στο πολιτειακό Κοινοβούλιο της Δ. Αυστραλίας η Γενοκτονία των Ελλήνων

«Η Ιστορία έχει καταγράψει ότι από το 1914 έως το 1923, κατά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, υπήρξε συστηματική εξόντωση ή απέλαση των Αρμενίων που ζούσαν στην περιοχή της Μικράς Ασίας που σήμερα είναι γνωστή ως Τουρκία. Την ίδια περίοδο και άλλες εθνοτικές ομάδες βρέθηκαν στο στόχαστρο, όπως οι Ασσύριοι και οι Έλληνες, ιδίως αυτοί του Εύξεινου Πόντου», τόνισε ο ομογενής Βουλευτής Πίτερ Κατσαμπάνης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πολιτειακό Κοινοβούλιο της Δυτικής Αυστραλίας.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του τόνισε ότι περίπου 1,5 εκατ. Αρμένιοι, 750.000 Έλληνες και 300.000 Ασσύριοι εξολοθρεύτηκαν συστηματικά.

Ο κ. Κατσαμπάνης αναφέρθηκε στον Τζορτζ Τρελόαρ, και στο πώς βοήθησε τους επιζήσαντες της Γενοκτονίας στη Θράκη.

«Όπως δεν ξεχνάμε το έργο του Τρελόαρ, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τις Γενοκτονίες των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Ας μην τις ξεχάσουμε», προέτρεψε ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής.

Οι Εργατικοί της Δυτικής Αυστραλίας, που αποτελούν το πολιτειακό τμήμα του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζονται οι Γενοκτονίες των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Το μήνυμα που στάλθηκε είναι ότι τόσο η Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας όσο και το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα πρέπει ν’ ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και να προχωρήσουν στην αναγνώριση των εγκλημάτων Τούρκων το διάστημα 1909-1913.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων