05/03/2020 05/03/2020 Προς λύση και, μάλιστα, άμεσα, φαίνεται ότι οδεύει το ζήτημα που έχει ανακύψει με την μη σωστή λειτουργία του προγράμματος διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας στο Coburg West Primary School. Μέλη του συλλόγου γονέων μαθητών του σχολείου που παρακολουθούν το μάθημα των Ελληνικών σύμφωνα με το neoskosmos.com, παραπονέθηκαν πρόσφατα ότι τα μαθήματα δεν γίνονται κανονικά λόγω...
05 Μαρτίου, 2020 - 21:34
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2020 - 21:27

Θετικές εξελίξεις για το Πρόγραμμα των Ελληνικών στο δημοτικό σχολείο Coburg West

Διαδώστε:
Θετικές εξελίξεις για το Πρόγραμμα των Ελληνικών στο δημοτικό σχολείο Coburg West

Προς λύση και, μάλιστα, άμεσα, φαίνεται ότι οδεύει το ζήτημα που έχει ανακύψει με την μη σωστή λειτουργία του προγράμματος διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας στο Coburg West Primary School.

Μέλη του συλλόγου γονέων μαθητών του σχολείου που παρακολουθούν το μάθημα των Ελληνικών σύμφωνα με το neoskosmos.com, παραπονέθηκαν πρόσφατα ότι τα μαθήματα δεν γίνονται κανονικά λόγω «απρόβλεπτου» κολλήματος του εκπαιδευτικού που προσλήφθηκε από το σχολείο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Εμείς προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον διευθυντή του σχολείου, κ. Mark Colagrande, για να ακούσουμε την άποψή του επί του θέματος, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.
Επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο για ζητήματα Ελληνομάθειας της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Θεόδωρο Μάρκο, ο οποίος την τελευταία διετία –οπότε και ξεκίνησαν τα προβλήματα με τα Ελληνικά στο Coburg West– παρακολουθεί στενά το θέμα κάνοντας παρεμβάσεις και καταβάλλοντας προσπάθειες για τη διατήρηση του προγράμματος.

Ο κ. Μάρκος μας ενημέρωσε ότι τόσο το υπουργείο Παιδείας, μέσω του Jim Alsop (Community liaison officer, North Western Victorian Region, Department of Education and Training), όσο και ο διευθυντής του σχολείου επικοινώνησαν μαζί του και τον διαβεβαίωσαν ότι το πρόβλημα με τον εκπαιδευτικό θα λυθεί και μάλιστα ίσως και μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Colagrande είπε στον κ. Μάρκο ότι υπήρχε ένα γραφειοκρατικό κόλλημα το οποίο και με τη βοήθεια του υπουργείου θα ξεπεραστεί και το Πρόγραμμα Ελληνικών θα συνεχιστεί πλέον χωρίς προβλήματα.

Ο κ. Μάρκος είπε ότι τόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου όσο και ο διευθυντής του σχολείου, παραδέχτηκαν ότι η διεξαγωγή των μαθημάτων των Ελληνικών δεν γίνεται με τον τρόπο που θα έπρεπε και αυτό είναι εις βάρος των μαθητών, ενώ ο κ. Colagrande τού ξεκαθάρισε ότι στηρίζει αμέριστα τη διδασκαλία των Ελληνικών στο σχολείο του και κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει.
Από την πλευρά του, ο κ. Μάρκος δήλωσε στον «Νέο Κόσμο»: «Θα είμαστε στο πλευρό του εκπαιδευτικού, του σχολείου, των γονέων και όλης της τοπικής κοινότητας γενικότερα, έτοιμοι να τους στηρίξουμε και να τους διευκολύνουμε στην προσπάθεια που καταβάλλουν για τη διατήρηση της Ελληνομάθειας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων