26/03/2024 26/03/2024 Σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα, θα γίνει η τελευταία πανομογενειακή συνάθροιση στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βοστώνης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα τμήματα. Επίσης θα διανεμηθούν ελληνικές και αμερικανικές σημαίες. Η παρέλαση της Βοστώνης έχει οριστεί να γίνει, σύμφωνα με...
26 Μαρτίου, 2024 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2024 - 12:53

Την Κυριακή 7 Απριλίου η παρέλαση στη Βοστώνη

Διαδώστε:
Την Κυριακή 7 Απριλίου η παρέλαση στη Βοστώνη

Σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα, θα γίνει η τελευταία πανομογενειακή συνάθροιση στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βοστώνης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα τμήματα. Επίσης θα διανεμηθούν ελληνικές και αμερικανικές σημαίες.

Η παρέλαση της Βοστώνης έχει οριστεί να γίνει, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», την Κυριακή 7 Απριλίου, στη 1 μ.μ., στο κέντρο της Βοστώνης επί της οδού Boylston και θα καταλήξει στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης, γνωστό ως Boston Common, απέναντι από το ξενοδοχείο «Four Seasons» όπου θα στηθεί, όπως και κατά παρελθόντα έτη, η εξέδρα των επισήμων.

Σημειώνεται ότι το ποσό της συμμετοχής στην παρέλαση συλλόγων, σωματείων και κοινοτήτων ανέρχεται στα 200 δολάρια.

Το βάρος της ευθύνης της διοργανωτικής επιτροπής το έχουν επιφορτιστεί ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Καυκάς, και Γεώργιος Παναγιωτόπουλος με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων θα αρχίσει την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 11.30 με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιστό του δημαρχείου της Βοστώνης. Το επίσημο δείπνο θα γίνει το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 7:30 το βράδυ, στο εστιατόριο «Ιθάκη» και εν αγαστή ξενοδοχείο «Holiday Inn» στην πόλη Πίμποντι της Μασαχουσέτης. Στο πλαίσιο του δείπνου θα απονεμηθεί το βραβείο της Ελευθερίας στον Δρα Ιωάννη Πάππα, διευθυντή του χορευτικού συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης, ενώ θα επιδοθούν και οι υποτροφίες οι οποίες φέτος ανέρχονται σε έξι.
Το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Βοστώνης επί τη απελευθερώσει του Έθνους, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού. Στη 1 η ώρα ακριβώς, θα γίνει η εκκίνηση της παρέλασης μπροστά από τον ουρανοξύστη Prudential της Βοστώνης. Θα συμμετάσχει το τμήμα των ομογενών ευζώνων το οποίο συγκροτείται από ευσταλείς νέους της Ομογένειας, οι οποίοι κάθε χρόνο προσδίδουν ξεχωριστή αίγλη και περηφάνια στην παρέλαση και τις εκδηλώσεις. Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης θα γίνει πολιτιστική εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης με οκτώ χορευτικά συγκροτήματα τα οποία θα χορέψουν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Πηγή: Eθνικός Κήρυκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων