13/05/2019 13/05/2019 Δέκα ημέρες μετά το Πάσχα, οι Αμπετειανοί απόφοιτοι που βρίσκονται στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, μέσω του ιστορικού Συλλόγου τους, του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, αποφάσισαν να αναβιώσουν στη Χώρα του Νείλου, ένα από τα ομορφότερα έθιμα του λαού μας: το «τσούγκρισμα του αυγού», γράφει το pyramisnews. Και το πραγματοποίησαν μάλιστα εν πλω, στο πλοίο «Χριστίνα»,...
13 Μαΐου, 2019 - 12:03

Το τσούγκρισμα του αυγού στον Νείλο

Διαδώστε:
Το τσούγκρισμα του αυγού στον Νείλο

Δέκα ημέρες μετά το Πάσχα, οι Αμπετειανοί απόφοιτοι που βρίσκονται στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, μέσω του ιστορικού Συλλόγου τους, του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, αποφάσισαν να αναβιώσουν στη Χώρα του Νείλου, ένα από τα ομορφότερα έθιμα του λαού μας: το «τσούγκρισμα του αυγού», γράφει το pyramisnews.

Και το πραγματοποίησαν μάλιστα εν πλω, στο πλοίο «Χριστίνα», καταμεσίς του ποταμού Νείλου, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Νικοδήμου και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργου Δασκαλόπουλου, της Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο κας Ελίνας Κυριακοπούλου, του Προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέα Μαυρομάτη, του Β΄ Αντιπροέδρου του ΣΕΑΑΣ κ. Στέφανου Αργυρίου, του Δ/ντή της Αμπετείου Σχολής Καΐρου κ. Χρήστου Παπαθανασίου, τον διακεκριμένο Αιγυπτιώτη Επιχειρηματία κ. Γιάννη Βλαντή και όλους τους υπόλοιπους μέλη και φίλους τους Συλλόγου, τους οποίους, όλους, τούς υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέξανδρος Καζαμίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων