18/02/2019 18/02/2019 Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 η νεολαία έδωσε και φέτος δυναμικό παρών στην ετήσια χοροεσπερίδα που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπρούκλυν γιορτάζοντας 87 χρόνια Ελληνορθόδοξης μαρτυρίας στην περιοχή, στο κατάμεστο από ενορίτες και φίλους Russos on the Bay στο Howard Beach. Ανάμεσά τους, όπως κάθε χρόνο, ήταν αντιπροσωπείες...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:01

Χοροεσπερίδα της κοινότητας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπρούκλυν

Διαδώστε:
Χοροεσπερίδα της κοινότητας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπρούκλυν

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 η νεολαία έδωσε και φέτος δυναμικό παρών στην ετήσια χοροεσπερίδα που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπρούκλυν γιορτάζοντας 87 χρόνια Ελληνορθόδοξης μαρτυρίας στην περιοχή, στο κατάμεστο από ενορίτες και φίλους Russos on the Bay στο Howard Beach.

Ανάμεσά τους, όπως κάθε χρόνο, ήταν αντιπροσωπείες των άλλων τριών Ελληνορθοδόξων ενοριών του Μπρούκλυν, του Καθεδρικού του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης,του Τιμίου Σταυρού και των Τριών Ιεραρχών, καθώς και η διευθύντρια Χριστίνα Τεττόνη και παράγοντες του Hellenic Classical Charter School, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της κοινότητας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Παρόντες ήταν επίσης ο νεοεκλεγείς πολιτειακός γερουσιαστής Ανδρέας Γουνάρδης και η πολιτειακή βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη, οι οποίοι μιλώντας στη Greek News έκαναν λόγο για μια υπέροχη κοινότητα, εκφράζοντας τη χαρά τους για την εκεί παρουσία τους.

“Είμαι υπερήφανος γι’αυτή την ενορία γιατί έχει επιτελεστεί εδώ ένα θαυμάσιο έργο με τη συνεργασία όλων των φορέων της κοινότητας, του συμβουλίου, της Φιλοπτώχου, της Αδελφότητας της Αγίας Μαρκέλας, της νεολαίας”, τόνισε στη Greek News ο π. Δαμασκηνός Γκανάς και συνέχισε λέγοντας πως ακόμα μεγαλύτερη χαρά και υπερηφάνεια νιώθει για το Charter School, “το σχολείο μας το οποίο προοδεύει και ακαδημαϊκά αλλά και στον αριθμό των μαθητών έχοντας ξεπεράσει τους 500”.

«Πιστεύω”, συνέχισε ο π. Δαμασκηνός, ο οποίος υπηρετεί με αφοσίωση και αγάπη την εκδήλωση επί 34 χρόνια, “ότι η ενορία μας βρίσκεται στο ζενίθ της και αυτό το οφείλουμε στη συνεργασία όλων των φορέων και στους εθελοντές οι οποίοι με όλη τους τη δύναμη βοηθούν ώστε όλα τα προγράμματα να σημειώσουν πρόοδο”.

Ευχήθηκε δε να συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο ώστε “να παραμείνει η ελληνική ενορία και κάθε ελληνική ενορία και να διαιωνίσουμε τις παραδόσεις μας, τη γλώσσα μας και τη θρησκεία μας. Να δείξουμε ότι είμαστε μια μεγάλη δύναμη και να μεγαλουργούμε στη χώρα αυτή” και κατέληξε λέγοντας πως “είμαστε η προέκταση της Ελλάδας στο εξωτερικό”.

Τη σημαντική συμβολή του π. Δαμασκηνού στην άνθηση και την ευημερία της κοινότητας επισήμανε ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Ιωάννης Χασκόπουλος. “Είναι το κλειδί σ’ αυτή τη θεωρία”, είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και την υποστήριξη που παρέχουν στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

“Οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που μας υποστήριξαν, έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν χρήματα για να κάνουμε ό,τι χρειάζεται”, τόνισε, προσθέτοντας πως το θέμα θα έρθει στο συμβούλιο εντός του επόμενου μήνα.

Η πρόεδρος της Αδελφότητας της Αγίας Μαρκέλλας, Στέλλα Καυκή, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της στο έντονο φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού, τονίζοντας πως “όλοι είμαστε ευγνώμονες και βοηθάμε όσους αναλαμβάνουν υπεύθυνα χέρια.

Τέλος, ο υπεύθυνος της Επιτροπής Διοργάνωσης του Χορού, Κώστας Μαλλάς, ευχαρίστηςε όλους για την Αγάπη τους.

 

πηγή:http://www.greeknewsonline.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων