24/01/2020 24/01/2020 Το θέμα που έχει ανακύψει αναφορικά με την εκκλησία και τον θρησκευτικό νόμο, απασχόλησε μεταξύ άλλων τους ηγέτες της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, οι οποίοι πραγματοποίησαν κατ΄ ιδίαν συνάντηση στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην Ιερουσαλήμ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Μίλο Τζουκάνοβιτς, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε μία κοινή θέση σχετικά με την κατάσταση γύρω από την...
24 Ιανουαρίου, 2020 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2020 - 8:58

Βούτσιστς και Τζουκάνοβιτς μιλούν για την εκκλησία

Διαδώστε:
Βούτσιστς και Τζουκάνοβιτς μιλούν για την εκκλησία

Το θέμα που έχει ανακύψει αναφορικά με την εκκλησία και τον θρησκευτικό νόμο, απασχόλησε μεταξύ άλλων τους ηγέτες της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, οι οποίοι πραγματοποίησαν κατ΄ ιδίαν συνάντηση στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην Ιερουσαλήμ.

Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Μίλο Τζουκάνοβιτς, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε μία κοινή θέση σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία
“Μιλήσαμε για αρκετή ώρα για την κατάσταση του σερβικού λαού και τον νόμο για τη θρησκευτική ελευθερία στο Μαυροβούνιο και συμφωνήσαμε ότι οι θέσεις μας απέχουν πολύ και δεν υπάρχει τρόπος να φτάσουμε σε μια κοινή θέση. Ταυτόχρονα μιλήσαμε ως πολιτισμένοι και υπεύθυνοι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι η Σερβία και το Μαυροβούνιο δεν πρέπει να αντιταχθούν μεταξύ τους και ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να μειωθεί η ένταση και να εξευρεθεί λύση », δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, συζήτησαν επίσης “την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και του Μαυροβουνίου” αλλά και τομείς ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ τω ν δύο χωρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων