11/03/2020 11/03/2020 Στον απόηχο της έντονης αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει για  τα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη συνεδρίασή της για τον μήνα Μάρτιο. Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, και υπό το βάρος της επικαιρότητας, η ΔΙΣ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία καλεί...
11 Μαρτίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2020 - 10:26

Ολοκληρώνεται η ΔΙΣ

Διαδώστε:
Ολοκληρώνεται  η ΔΙΣ

Στον απόηχο της έντονης αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει για  τα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη συνεδρίασή της για τον μήνα Μάρτιο.
Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, και υπό το βάρος της επικαιρότητας, η ΔΙΣ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία καλεί τους πιστούς να «αποφύγουν τους χώρους μαζικής συναθροίσεως καθώς και τους ασπασμούς και εναγκαλισμούς, χάριν της προστασίας της υγείας των ιδίων αλλά και των αδελφών τους» και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής που προτεινουν οι αρμόδιες αρχές.
Επανέλαβε ότι, οι ευπαθείς ομάδες είναι καλό να “αποφύγουν τους χώρους μαζικής συναθροίσεως”. Και κάλεσε το ποίμνιο σε Δέηση κατά της νόσου την επόμενη Κυριακή.

Αναφορικά με την Θεία Κοινωνία ξεκαθάρισε ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις και οι απόψεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το όλο ζήτημα, ακόμη και για ενδεχόμενη απαγόρευση της Θείας Ευχαριστίας, ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και έχουν διαφορετική προσέγγιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών η Θεία Κοινωνία- «Οι ιερείς ποτέ δεν ασθενήσαμε»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων