13/06/2020 13/06/2020 Στον κύριο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, στη Μόσχα, μεταφέρθηκαν εικόνες με τους Αγίους προστάτες των ρωσικών στρατευμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Αμύνης της χώρας. Ανάμεσά τους είναι η εικόνα του Προφήτη Ηλία, που προστατεύει τις Εναέριες Διαστημικές Δυνάμεις, του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, που προστατεύει τον Ναυτικό Στόλο, του...
13 Ιουνίου, 2020 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2020 - 16:19

Οι προστάτες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων μπήκαν στον Ι. Ναό τους

Διαδώστε:
Οι προστάτες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων μπήκαν στον Ι. Ναό τους

Στον κύριο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, στη Μόσχα, μεταφέρθηκαν εικόνες με τους Αγίους προστάτες των ρωσικών στρατευμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Αμύνης της χώρας.

Ανάμεσά τους είναι η εικόνα του Προφήτη Ηλία, που προστατεύει τις Εναέριες Διαστημικές Δυνάμεις, του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, που προστατεύει τον Ναυτικό Στόλο, του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι (του Νέβα) που προστατεύει τις Δυνάμεις του Πεζικού. Επίσης, στην Κούμπινκα μετέφεραν και τις εικόνες της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, που προστατεύει τις δυνάμεις του πυροβολικού, και του Οσίου Ιωσήφ Βόλοτσκι, που προστατεύει τα στρατεύματα ανεφοδιασμού και το μηχανικό.

Πριν αποσταλούν στον κύριο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων, οι εικόνες παραδόθηκαν στο Ναό του Αγίου Σεργίου του Ράδονεζ, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία. Στο ναό της Κουμπίνκα, όπου μεταφέρθηκαν αργότερα, τοποθετήθηκαν στα παρεκκλήσια, που είναι αφιερωμένα στους αντίστοιχα σώματα Στρατού.

Οι εικόνες έχουν μέγεθος 52×59 εκατοστά, ενώ είναι ζωγραφισμένες σε καμβά, με τέμπερα και φύλλο χρυσού.

Τα θυρανοίξια του ναού θα γίνουν αύριο, 14 Ιουνίου, χοροστατούντος του Πατριάρχη Μόσχας, κ.κ. Κυρίλλου.

Μετάφραση: Irina Tresorukova

Απόδοση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων