30/06/2020 30/06/2020 Στο πλευρό των συναδέλφων τους στο Μαυροβούνιο τάσσονται με ανακοίνωσή τους Σέρβοι δημοσιογράφοι, ζητώντας σεβασμό του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία. Με το μήνυμα “αν παραμείνουμε σιωπηλοί, η αδικία θα μιλήσει”  Σέρβοι δημοσιογράφοι τονίζουν ότι στηρίζουν τον αγώνα της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, δημοσιογράφοι του Μαυροβουνίου απέστειλαν επιστολή συμπαράστασης...
30 Ιουνίου, 2020 - 9:26

“Αν παραμείνουμε σιωπηλοί, η αδικία θα μιλήσει”

Διαδώστε:
“Αν παραμείνουμε σιωπηλοί, η αδικία θα μιλήσει”

Στο πλευρό των συναδέλφων τους στο Μαυροβούνιο τάσσονται με ανακοίνωσή τους Σέρβοι δημοσιογράφοι, ζητώντας σεβασμό του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία.
Με το μήνυμα “αν παραμείνουμε σιωπηλοί, η αδικία θα μιλήσει”  Σέρβοι δημοσιογράφοι τονίζουν ότι στηρίζουν τον αγώνα της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, δημοσιογράφοι του Μαυροβουνίου απέστειλαν επιστολή συμπαράστασης στην Εκκλησία:
“Αν παραμείνουμε σιωπηλοί, η αδικία θα μιλήσει. Αν κλείσουμε τα μάτια μας, θα ζήσουμε στο σκοτάδι”, αναφέρουν και προσθέτουν: “«Εμείς που καθημερινά αγωνιζόμαστε για την ελευθερία του λόγου δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτή την αδικία που συμβαίνει. Απευθύνουμε έκκληση στις αρχές του Μαυροβουνίου να δείξουν άμεσο ενδιαφέρον για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει μετά τη ψήφιση του νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες και να σταματήσει την απέλαση κληρικών της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Απευθύνουμε επίσης έκκληση προς τη διεθνή κοινή γνώμη να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον στην κατάφωρη αυτή αδικία έναντι των θρησκευτικών ελευθεριών στη χώρα μας. Οι Ορθόδοξοι κληρικοί στο Μαυροβούνιο έχουν υποστεί πολλές αδικίες και βιαιότητες το τελευταίο διάστημα και αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων