14/12/2020 14/12/2020 Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως αφουγκραζόμενη τις ποιμαντικές  ανάγκες των πιστών  και ανταποκρινόμενη  στο αίτημα των πατέρων για καθοδήγηση διοργάνωσε, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, διαδικτυακή ιερατική Σύναξη με εισηγητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Καλλιακμάνη και θέμα:  «Η ασκητική της πανδημίας». Ο π.Βασίλειος, αρχικά, μνημόνευσε, επικαλούμενος ιστορικές μαρτυρίες, τα είδη των πανδημιών που έπληξαν την ανθρωπότητα. Στη συνέχεια, παρουσίασε αναλυτικά  το...
14 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2020 - 18:06

“Η ασκητική της πανδημίας”

Διαδώστε:
“Η ασκητική της πανδημίας”

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως αφουγκραζόμενη τις ποιμαντικές  ανάγκες των πιστών  και ανταποκρινόμενη  στο αίτημα των πατέρων για καθοδήγηση διοργάνωσε, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, διαδικτυακή ιερατική Σύναξη με εισηγητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Καλλιακμάνη και θέμα:  «Η ασκητική της πανδημίας».

Ο π.Βασίλειος, αρχικά, μνημόνευσε, επικαλούμενος ιστορικές μαρτυρίες, τα είδη των πανδημιών που έπληξαν την ανθρωπότηταΣτη συνέχεια, παρουσίασε αναλυτικά  το «ανάγλυφο» της ποιμαντικής δράσης της Εκκλησίας, όπως αυτό διαμορφώνεται από τις ιδιαιτέρες υγειονομικές  συνθήκες και υπογράμμισεμε επιχειρήματα αντλημένα από την αγία Γραφή και την ιερά παράδοση της Εκκλησίας, τις δυνατότητες  ποιμαντικής δράσης που αναδεικνύονται και εφαρμόζονται.

Μετά την εισήγηση, ακολούθησαν οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων κληρικών.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή για τη διεξοδική και εμβριθή ανάπτυξη του θέματος, επεσήμανε ότι « η Εκκλησία πορεύεται πάντα σε έναν κόσμο άφιλο  και αφιλόξενο. Θα συνεχίσει όμως να ασκείται, να ιερουργεί, να συγχωρεί, να μεταδίδει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου με μοναδικό σκοπό να προσφέρει στους ανθρώπους τη σωτηρία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων