20/01/2021 20/01/2021 Στις 18 Ιανουαρίου 2021, την παραμονή των Θεοφανείων (με το παλαιό εορτολόγιο), ο ιερέας Γκεόργκι Σεργκέεφ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, τέλεσε τον Καθαγιασμό των Υδάτων στον υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Τον σταθμό αυτό κατασκευάζει η ρωσική εταιρία Rosatom κι ως εκ τούτου στο εργοτάξιο απασχολούνται πολλοί Ρώσοι. Μετά την τελετή ο...
20 Ιανουαρίου, 2021 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2021 - 12:06

Αγιασμός των υδάτων στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου

Διαδώστε:
Αγιασμός των υδάτων στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου

Στις 18 Ιανουαρίου 2021, την παραμονή των Θεοφανείων (με το παλαιό εορτολόγιο), ο ιερέας Γκεόργκι Σεργκέεφ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, τέλεσε τον Καθαγιασμό των Υδάτων στον υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Τον σταθμό αυτό κατασκευάζει η ρωσική εταιρία Rosatom κι ως εκ τούτου στο εργοτάξιο απασχολούνται πολλοί Ρώσοι.

Μετά την τελετή ο π. Γκεόργκι απευθύνθηκε στους πιστούς μεταφέροντας τις ευχές του για την εορτή των Θεοφανείων και τους ευχαρίστησε για την οργάνωση αυτής της πρώτης τελετής.

Εν τω μεταξύ, εικόνες από την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου της Ν.Α. Τουρκίας, μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ λόγω της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Μουσταφά Βαράνκ, ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στον πυρηνικό σταθμό της χώρας, στο Ακουγιού, θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο 2023.

Παράλληλα, ο ίδιος έκανε λόγο για «όνειρο 60 ετών της Τουρκίας, που γίνεται πράξη», ενώ επεσήμανε πως : «H τουρκική βιομηχανία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί προς όφελός της τη σημαντική αυτή εξέλιξη, που αλλάζει τα δεδομένα στη χώρα».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων