21/01/2021 21/01/2021 Την Πέμπτη, 8ην/21ην Ιανουαρίου 2021, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών. Κατά την εορτήν  η Εκκλησία αναμιμνήσκεται τον Άγιον Ιωάννη, ως εγκαταλείψαντα τις Ποιμαντικές φροντίδες της Μητροπόλεως Καισαρείας της Παλαιστίνης και εγκαταβιώσαντα εις την κοιλάδα Χορράθ εις τα ασκητήρια των πρώτων Πατέρων ασκητών Ζήνωνος, Ηλιού, Αίαντος, Γανναίου...
21 Ιανουαρίου, 2021 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2021 - 20:47

Η εορτή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών

Την Πέμπτη, 8ην/21ην Ιανουαρίου 2021, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών.

Κατά την εορτήν  η Εκκλησία αναμιμνήσκεται τον Άγιον Ιωάννη, ως εγκαταλείψαντα τις Ποιμαντικές φροντίδες της Μητροπόλεως Καισαρείας της Παλαιστίνης και εγκαταβιώσαντα εις την κοιλάδα Χορράθ εις τα ασκητήρια των πρώτων Πατέρων ασκητών Ζήνωνος, Ηλιού, Αίαντος, Γανναίου και Πρώμου και αναδείξαντα ως Μοναστικόν Κέντρον την Μονήν, λόγω της αγιότητος αυτού, καθοδηγήσαντα ποιμαντικώς χιλιάδας μοναχών και τον Άγιον Γεώργιον, προελθόντα εκ Κύπρου και ασκητεύσαντα εις την Μονήν και ανακαινίσαντα αυτήν εκ των φθορών της Περσικής εισβολής του 614 μ.Χ.

Για τη δράση αυτών, οι δύο εν λόγω άγιοι φέρονται ως κτίτορες και ιδρυτές της Μονής.

Η μνήμη των δύο τούτων ανδρών εορτάσθηκε δι’ ολονυκτίου αγρυπνίας, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων