01/04/2021 01/04/2021 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ιερά Μονή Παναγίας της Κατερινούς, στη Γαβαλoύ του δήμου Αγρινίου. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και τον τοπικό Πυροσβεστικό Σταθμό. Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά εκδηλώθηκε στον Ιερό Ναό της Μονής και δεν εξαπλώθηκε στα κελιά, ενώ η κατάσβεση μέχρι πριν λίγο βρισκόταν...
01 Απριλίου, 2021 - 17:24

Πυρκαγιά στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς

Διαδώστε:
Πυρκαγιά στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ιερά Μονή Παναγίας της Κατερινούς, στη Γαβαλoύ του δήμου Αγρινίου.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και τον τοπικό Πυροσβεστικό Σταθμό.

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά εκδηλώθηκε στον Ιερό Ναό της Μονής και δεν εξαπλώθηκε στα κελιά, ενώ η κατάσβεση μέχρι πριν λίγο βρισκόταν σε εξέλιξη.

Οι καταστροφές στο εσωτερικό του ναού είναι μεγάλες, όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής. Το ευτυχές είναι πως ο ναός δεν έχει κεραμοσκεπή οροφή, αλλά τσιμέντο κι έτσι δεν επεκτάθηκε και δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή. Η καταστροφή από τη φωτιά όμως εσωτερικά του ναού είναι ολική.

Αναμένεται να διενεργηθεί η προβλεπόμενη έρευνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Πηγή: agriniopress.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων