30/06/2021 30/06/2021 Ανακοίνωση σχετικά με την θέση την οποία τήρησε ο Σεβασμιώτατατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς Ιωαννίνων, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Άρτης. Υπενθυμίζεται ότι με προχθεσινές του δηλώσεις ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος είχε αναφέρει ότι οι Ηπειρώτες Αρχιερείς...
30 Ιουνίου, 2021 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2021 - 12:18

Άρτης Καλλίνικος για την Εκκλησιαστική Σχολή Βελλά: Υπάρχει βούληση από την Πολιτεία να συνεχιστεί η λειτουργία της

Διαδώστε:
Άρτης Καλλίνικος για την Εκκλησιαστική Σχολή Βελλά: Υπάρχει βούληση από την Πολιτεία να συνεχιστεί η λειτουργία της

Ανακοίνωση σχετικά με την θέση την οποία τήρησε ο Σεβασμιώτατατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς Ιωαννίνων, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Άρτης.

Υπενθυμίζεται ότι με προχθεσινές του δηλώσεις ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος είχε αναφέρει ότι οι Ηπειρώτες Αρχιερείς που μετείχαν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο δεν είπαν τίποτα σχετικά με το ζήτημα.

“Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, παρενέβη, υποστηρίζοντας, ότι θα πρέπει να προταθεί προς την νομοθετούσα Πολιτεία, να συνεχιστεί, όχι με τοπικιστικά, αλλά με αξιολογικά κριτήρια η λειτουργία της πρώτης και ιστορικής Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά Ιωαννίνων. Η παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου έχει καταγραφεί λεπτομερώς, στα Πρακτικά της εν λόγω Συνεδριάσεως της Ιεράς Συνόδου και είναι στην διάθεση οποιδήποτε επιθυμεί «σοβαρή» ενημέρωση”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος είναι σε θέση να γνωρίζει, πως υπάρχει πολιτειακή βούληση, ώστε με το νέο νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων, να συνεχιστεί η λειτουργία της Σχολής Βελλά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Άρτης ενημερώνει, ότι την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συμμετείχε στην Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Μέλος Αυτής.

Συζητήσεως γενομένης επί του νέου υπό ψήφιση νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, παρενέβη, υποστηρίζοντας, ότι θα πρέπει να προταθεί προς την νομοθετούσα Πολιτεία, να συνεχιστεί, όχι με τοπικιστικά, αλλά με αξιολογικά κριτήρια η λειτουργία της πρώτης και ιστορικής Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά Ιωαννίνων. Η παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου έχει καταγραφεί λεπτομερώς, στα Πρακτικά της εν λόγω Συνεδριάσεως της Ιεράς Συνόδου και είναι στην διάθεση οποιδήποτε επιθυμεί «σοβαρή» ενημέρωση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ως ένας εκ των Μητροπολιτών της Ηπείρου, επιθυμεί να επαναβεβαιώσει την «αδιάπτωτο» εμπιστοσύνη του προς τον Μακαριώτατο Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο Οποίος, μετά την εν λόγω Συνεδρίαση, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με το νέο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική εκπαίδευση και συγκεκριμένα για το μέλλον της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά Ιωαννίνων, δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε την μεγάλη προσφορά και συμβολή της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά Ιωαννίνων στο Γένος και στα εκκλησιαστικά γράμματα, καθ’ όλη την μεγάλη πορεία της. Και τώρα στηρίζω την λειτουργία της και την συνέχιση του οράματός της για περαιτέρω καλλιέργεια των παιδιών της Ηπείρου και της Ελλάδας στα εκκλησιαστικά γράμματα. Πιστεύω πως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα βρεί τον τρόπο, να συνεχίσει απρόσκοπτα την μεγάλη προσφορά της στην Εκκλησία και την Πατρίδα μας. Εξ όσων γνωρίζω άλλωστε, η Εκκλησιαστική Σχολή Ιωαννίνων θα φιλοξενεί ένα από τα νέα ΣΜΥΚ, που ιδρύονται από το Υπουργείο».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Άρτης κ. Καλλίνικος είναι σε θέση να γνωρίζει, πως υπάρχει πολιτειακή βούληση, ώστε με το νέο νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων, να συνεχιστεί η λειτουργία της Σχολής Βελλά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων