23/12/2021 23/12/2021 Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) και το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πρόκειται να διεξαγάγουν από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Τέχνη της Αγιογραφίας. Θεωρία και Τεχνικές Α΄». Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έξι μηνών (διδακτικές ώρες 114), θα διεξαχθεί...
23 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2021 - 10:55

«Η Τέχνη της Αγιογραφίας. Θεωρία και Τεχνικές Α΄»

Διαδώστε:
«Η Τέχνη της Αγιογραφίας. Θεωρία και Τεχνικές Α΄»

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) και το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πρόκειται να διεξαγάγουν από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Τέχνη της Αγιογραφίας. Θεωρία και Τεχνικές Α΄». Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έξι μηνών (διδακτικές ώρες 114), θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (μέσω της πλατφόρμας Zoom).

Η θεωρητική και πρακτική εκμάθηση των κύριων αισθητικών αρχών της αγιογραφίας αποσκοπεί στη βιωματική σχέση του εκπαιδευόμενου με τη βυζαντινή ζωγραφική τέχνη. Ο ασκούμενος θα έχει τη δυνατότητα της δημιουργικής απασχόλησης, καθώς θα καταρτιστεί στη θεωρία της βυζαντινής τέχνης και ιστορίας, αλλά και θα αναπτύξει τις ικανότητές του στο σχέδιο και στο χρώμα με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων έργων τέχνης σύμφωνα με τους κανόνες της βυζαντινής τεχνοτροπίας αλλά και της προσέγγισης των αληθειών της Εκκλησίας μέσα από τον μυστικό τρόπο της εικονογραφίας της.
Επιστημονικά Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Τρύφων Τσομπάνης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξειδικευμένος ακαδημαϊκός στον τομέα της Αισθητικής της Θείας Λατρείας, και διακεκριμένος αγιογράφος.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν το θεωρητικό μέρος η Παρασκευή Παπαδημητρίου, ΕΔΙΠ του του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, στον τομέα Λατρείας Αρχαιολογίας και Τέχνης και το πρακτικό μέρος ο Ιωάννης Σαρηγιαννίδης, Θεολόγος, ΕΔΙΠ του του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, στον τομέα Λατρείας Αρχαιολογίας και Τέχνης και αναγνωρισμένος αγιογράφος.

Έναρξη προγράμματος: 25/01/2022
Λήξη προγράμματος: 7/06/2022
Κάθε Τρίτη 16:00 με 21:00
Διάρκεια: Έξι μήνες (διδακτικές ώρες: 114)
Κόστος: 280€
Παρέχεται έκπτωση 50€ σε υποψηφίους (φοιτητές ή ανέργους).
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης/ ECTS 8,5 μονάδων, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 23/12/2022 έως 24/01/2022
Οι ενδιαφερόμενες/οι υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ: https://www.diaviou.auth.gr/programs/i-techni-tis-agiografias-theoria-kai-technikes-a

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν στην παρακάτω διεύθυνση :
[email protected]

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων