18/05/2022 18/05/2022 Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Κοινωνία Ορθοδόξων Γυναικών» της Αρχιεπισκοπής Βαντ, Φελεάκ και Κλουζ, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κλουζ κ. Ανδρέα, στην αίθουσα «Bishop Nicolae Ivan» του Μητροπολιτικού Κέντρου στο Κλουζ-Ναπόκα. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η συνέλευση ήταν μια σημαντική στιγμή για την επανέναρξη του κοινωνικού έργου στην κοινότητα, μετά από την παύση των...
18 Μαΐου, 2022 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2022 - 10:52

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Επανέναρξη του φιλανθρωπικού έργου του Συλλόγου Ορθόδοξων Γυναικών

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Επανέναρξη του φιλανθρωπικού έργου του Συλλόγου Ορθόδοξων Γυναικών

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Κοινωνία Ορθοδόξων Γυναικών» της Αρχιεπισκοπής Βαντ, Φελεάκ και Κλουζ, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κλουζ κ. Ανδρέα, στην αίθουσα «Bishop Nicolae Ivan» του Μητροπολιτικού Κέντρου στο Κλουζ-Ναπόκα.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η συνέλευση ήταν μια σημαντική στιγμή για την επανέναρξη του κοινωνικού έργου στην κοινότητα, μετά από την παύση των εργασιών του εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τις χριστιανές γυναίκες και τον ρόλο τους στην Εκκλησία, την οικογένεια και την κοινωνία. «Οι Χριστιανές γυναίκες έχουν ισχυρή πίστη στον Χριστό, την Εκκλησία και την οικογένεια. Οι χριστιανές γυναίκες έχουν τρυφερή και στοργική καρδιά και ιδιαίτερο αποστολικό ζήλο, όπως οι Μυροφόρες Γυναίκες», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Κατά τη συνέλευση, η κ. Paula Maria Dobocan, εκτελεστική διευθύντρια του Συλλόγου «Κοινωνία Ορθοδόξων Γυναικών», παρουσίασε το σύνολο των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν από τον Αύγουστο 2021 έως τον Απρίλιο του 2022, και μίλησε για τις μελλοντικές δράσεις για το 2022, όπως την επέκταση του κοινωνικού προγράμματος « Άγιος Βασίλειος ο Μέγας», το οποίο είναι αφιερωμένο στην κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων και κοινωνικά ευάλωτων ατόμων, την παροχή συναισθηματικής, κοινωνικής, ηθικής υποστήριξης και την κάλυψη αναγκών σε τρόφιμα και φάρμακα.

«Επί του παρόντος, βοηθάμε 70 ηλικιωμένους κάθε μήνα, παρέχουμε τρόφιμα, φάρμακα, πακέτα με υλικά αγαθά, συναισθηματική υποστήριξη, διευκολύνουμε την πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, και βοηθάμε στην απόκτηση κοινωνικών και ιατρικών δικαιωμάτων», είπε η κ. Paula Maria Dobocan.

Πηγή φωτογραφιών: ziarullumina

Πηγή: ziarullumina (Darius Echim)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων