30/08/2022 31/08/2022 Την Τήνο, το νησί της Παναγίας και το Ιερό Προσκύνημα υμνεί η Νew Zeland Herald. Σε εκτενές δημοσίευμά της στην ιστοσελίδα της αναφέρεται στα δημοφιλή νησιά του Αιγαίου. Σε αυτά συγκαταλέγει και την Τήνο, την οποία χαρακτηρίζει διαχρονική. Επιμέλεια: Κάτια Τσιμπλάκη Το δημοσίευμα που υπογράφει ο Peter Dragicevich εστιάζει στο γεγονός ότι στην Τήνο βρίσκεται...
30 Αυγούστου, 2022 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 15:01

Η N.Z Herald υμνεί την Παναγία της Τήνου και το ρόλο της στη σύσταση του Ελληνικού Κράτους

Διαδώστε:
Η N.Z Herald υμνεί την Παναγία της Τήνου και το ρόλο της στη σύσταση του Ελληνικού Κράτους

Την Τήνο, το νησί της Παναγίας και το Ιερό Προσκύνημα υμνεί η Νew Zeland Herald. Σε εκτενές δημοσίευμά της στην ιστοσελίδα της αναφέρεται στα δημοφιλή νησιά του Αιγαίου. Σε αυτά συγκαταλέγει και την Τήνο, την οποία χαρακτηρίζει διαχρονική.

Επιμέλεια: Κάτια Τσιμπλάκη

Το δημοσίευμα που υπογράφει ο Peter Dragicevich εστιάζει στο γεγονός ότι στην Τήνο βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Παναγίας. Για την Παναγία της Τήνου, αναφέρει ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και τον αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους.

Για την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η NZ Herald, επισημαίνει ότι αποκαλύφθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο παρεκκλήσι στις πλαγιές πάνω από την κύρια πόλη του νησιού, τη Χώρα. «Το 1830, αμέσως μετά τον πόλεμο, χτίστηκε πάνω από τα ερείπια μια μεγάλη εκκλησία αναγεννησιακού στυλ. Χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί συρρέουν εδώ στις μεγάλες Θεομητορικές εορτές», αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι την κοσμούν πολύτιμα αφιερώματα των πιστών οι οποίοι την ευγνωμονούν.

Εκτός από το Ιερό προσκύνημα της Παναγίας, η ΝΖ Herald, αναφέρεται στα λευκά ασβεστωμένα σπίτια, στα εστιατόρια και στα κέντρα διασκέδασης καθώς επίσης και στο ιερό του θεού Ποσειδώνα.

Ο δημοσιογράφος της Νεοζηλανδέζικης διαδικτυακής εφημερίδας υμνεί και την μοναδική φυσική ομορφιά στο εσωτερικό του νησιού καθώς τεχνίτες και γλύπτες έχουν ντύσει εκκλησίες και σπίτια με μοναδικά έργα τέχνης. Κάστρα τα οποία ζουν νεραΐδες χαρακτηρίζει τους περίφημους περιστερώνες οι οποίοι έλκουν τις ρίζες τους από την εποχή της Ενετοκρατίας.

Τήνος της Παναγίας, της τέχνης και της παράδοσης, η οποία, κατά την NZ Herald, προσφέρει μοναδικές γαστριμαργικές συγκινήσεις στους επισκέπτες καθώς στα ταβερνάκια σερβίρονται μοναδικά παραδοσιακά εδέσματα, όπως αγκινάρες, ντομάτες, λουκάνικο, τυρί,, ψαρόσουπα, σπιτικό παγωτό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων