25/10/2022 25/10/2022 Με αφορμή την εορτή του Αγίου Δημητρίου του Νέου, πιστοί από όλο τον κόσμο, κρατώντας λουλούδια και κλαράκια βασιλικού, έσπευσαν να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Προστάτη του Βουκουρεστίου, των Αγίων Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου και Ελένης και του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά που προσκόμισε χθες ο Μητροπολίτης Βεροίας,...
25 Οκτωβρίου, 2022 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2022 - 9:40

“Πλημμύρισε” το Βουκουρέστι με προσκυνητές για τον Άγιο Δημήτριο

Διαδώστε:
“Πλημμύρισε” το Βουκουρέστι με προσκυνητές για τον Άγιο Δημήτριο

Με αφορμή την εορτή του Αγίου Δημητρίου του Νέου, πιστοί από όλο τον κόσμο, κρατώντας λουλούδια και κλαράκια βασιλικού, έσπευσαν να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Προστάτη του Βουκουρεστίου, των Αγίων Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου και Ελένης και του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά που προσκόμισε χθες ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Χιλιάδες προσκυνητές διέσχισαν τους δρόμους του Βουκουρεστίου κατά τη διάρκεια λιτανείας των Ιερών Λειψάνων δημιουργώντας έτσι το λεγόμενο «Μονοπάτι των Αγίων».

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Δύο πομπές είχαν δημιουργηθεί χθες, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου: Η μία ξεκίνησε από τον Καθεδρικό Ναό, που έφερε το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου του Νέου, με κατεύθυνση την πλατεία Unirii, και η άλλη αναχώρησε από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα με τα λείψανα των Αγίων Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου και Ελένης και του Αγίου Νεκταρίου, με κατεύθυνση την ίδια πλατεία.

Οι δύο πομπές συναντήθηκαν στη βάση του Πατριαρχικού Λόφου με την ελληνική αντιπροσωπεία που κόμισε στο Βουκουρέστι τεμάχιο από το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, και ανέβηκαν στον Πατριαρχικό Λόφο, όπως ονομάζεται ένα ιστορικό, πολιτιστικό, αρχιτεκτονικό, θρησκευτικό και τουριστικό σημείο στην πρωτεύουσα.

Πακέτα τροφίμων στους προσκυνητές που κατέφθασαν στον “Λόφο της Χαράς”

Για το διάστημα 24-28 Οκτωβρίου που η Πρωτεύουσα φοράει τα γιορτινά της, το Επισκοπικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, μέσω του Κοινωνικού-Φιλανθρωπικού και Ιεραποστολικού Τομέα, ετοίμασε συσκευασίες τροφίμων αποτελούμενες από σάντουιτς, γλυκά και εμφιαλωμένο νερό για τους προσκυνητές που μερικές φορές περιμένουν αρκετές ώρες για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα, στον λεγόμενο Λόφο της Χαράς.

Τα πακέτα με τρόφιμα προσέφεραν οι εθελοντές της ομάδας «Νεολαία σε δράση».

«Ετοιμάσαμε συσκευασίες τροφίμων με σάντουιτς, μπισκότα, εμφιαλωμένο νερό, για να τα δώσουμε σε όσους όσοι αναμένουν πολλές ώρες για να προσκυνήσουν. Σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα έρχεται ο κάθε εθελοντής και προσφέρει το πακέτο με τρόφιμα στους παρευρισκόμενους εδώ προσκυνητές. Συνολικά ετοιμάστηκαν περισσότερες από 21.500 συσκευασίες», είπε ο π. Ionuț Tutea, επισκοπικός σύμβουλος στον Τομέα Κοινωνικής Φιλανθρωπίας και Δράσης.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Διαβάστε ακόμη:

Ομιλία του Πατριάρχη Ρουμανίας κατά την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά

Ο Μητροπολίτης Βεροίας κόμισε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στη Ρουμανία

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από ziarullumina, basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων