07/11/2022 07/11/2022 Το ετήσιο μνημόσυνο των ιερέων που αντιστάθηκαν στην Ιταλοκρατία τέλεσε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου, ο Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος. Οι ιερείς της Καλύμνου οποίοι αντιστάθηκαν στις επιβουλές των αλλοτρίων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, και υπέγραψαν επί της Αγίας Τραπέζης και του Ιερού Ευαγγελίου...
07 Νοεμβρίου, 2022 - 21:36

Το ετήσιο μνημόσυνο των ιερέων που αντιστάθηκαν στην Ιταλοκρατία τέλεσε ο Λέρου Παΐσιος

Διαδώστε:
Το ετήσιο μνημόσυνο των ιερέων που αντιστάθηκαν στην Ιταλοκρατία τέλεσε ο Λέρου Παΐσιος

Το ετήσιο μνημόσυνο των ιερέων που αντιστάθηκαν στην Ιταλοκρατία τέλεσε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου, ο Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος.

Οι ιερείς της Καλύμνου οποίοι αντιστάθηκαν στις επιβουλές των αλλοτρίων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, και υπέγραψαν επί της Αγίας Τραπέζης και του Ιερού Ευαγγελίου λίβελλο γράμμα κατά του τότε Μητροπολίτου Αποστόλου Καβακόπουλου. Αυτό έγινε γιατί κλήρος και λαός θεώρησαν ότι ο Μητροπολίτης υπήκουε στις διαταγές της τότε Ιταλικής Κυβερνήσεως περί του Αυτοκεφάλου. Ακολούθησε ο «πετροπόλεμος» του 1935 με το  κλεισίμο των Εκκλησιών της Καλύμνου υπό των κυβερνούντων Ιταλών, καθώς και του θανάσιμου τραυματισμού του νεαρού Καλυμνίου Καζώνη.

Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος,  συλλειτουργούντος του  Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου και του αιδεσιμωτάτου π. Μάριου Μίχα.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δ.Διακομιχάλης και ο τέως Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος. Τον Διοικητή του 5/42 ΣΕ εκπροσώπησε ο Λοχαγός (ΠΖ) Αναστάσιος Κορφιάς.

Πληροφορίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως. Φωτογραφίες: Ν.Μαμάκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων