14/05/2021 14/05/2021 Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν κουνά το δάχτυλο στην διεθνή κοινή γνώμη για τις θρησκευτικές ελευθερίες, μη μπορώντας να αποδεχθεί την αλήθεια πως η χώρα του συστηματικά προβαίνει στην καταπάτησή τους, χθες χιλιάδες μουσουλμάνοι στην Κωνσταντινούπολη κατέκλυσαν την Αγία Σοφία, το Παγκόσμιας σύμβολο της Ορθοδοξίας και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, για να...
14 Μαΐου, 2021 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2021 - 9:03

Ακόμη μια εικόνα ντροπής χθες στην Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
Ακόμη μια εικόνα ντροπής χθες στην Αγιά Σοφιά

Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν κουνά το δάχτυλο στην διεθνή κοινή γνώμη για τις θρησκευτικές ελευθερίες, μη μπορώντας να αποδεχθεί την αλήθεια πως η χώρα του συστηματικά προβαίνει στην καταπάτησή τους, χθες χιλιάδες μουσουλμάνοι στην Κωνσταντινούπολη κατέκλυσαν την Αγία Σοφία, το Παγκόσμιας σύμβολο της Ορθοδοξίας και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, για να προσευχηθούν για το Μπαϊράμι με τις εικόνες να προκαλούν για ακόμη μια φορά θλίψη.

Μπροστάρηδες και αυτή τη φορά Τούρκοι αξιωματούχοι, όπως ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μουσταφά Σέντο αλλά και ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων και όχι κάποιο άλλο τζαμί για την προσευχή τους. Μάλιστα ο Αλί Ερμπας εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της προσευχής με το ξίφος στο χέρι.

Ήτα η πρώτη φορά μετά από 87 χρόνια που γίνεται προσευχή για το Μπαϊράμι στην Αγία Σοφία ενώ, πριν από λίγες ημέρες, οι τουρκικές αρχές ανήρτησαν στην Αγία Σοφία ανάμεσα στους δύο μιναρέδες που χτίστηκαν επί οθωμανικής αυτοκρατορίας φωτεινή επιγραφή που ανέφερε «δεν υπάρχει άλλος θεός, εκτός από τον Αλλάχ».

Νέο προκλητικό παραλήρημα από τον Ακάρ

Σε νέο προκλητικό παραλήρημα προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί. Σε δηλώσεις του από τη βάση των Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με το Ιράκ, όπου βρέθηκε χθες ο Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλους ανώτατους αξιωματικούς, προκειμένου να επισκεφθεί στρατιώτες για τη γιορτή των μουσουλμάνων που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έστρεψε και πάλι τα πυρά του στην Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε για «προκλητικότητα» και «απειλητική ρητορική», παραχαράσσοντας την ιστορία, χάρτες και διεθνείς συμφωνίες .

«Οι Έλληνες γείτονές μας, πρέπει να εγκαταλείψουν τη γλώσσα της πρόκλησης. Όσοι αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις, πρέπει να δουν τον χάρτη μεταξύ 1821-2020, η Ελλάδα έχει τέτοιες βλέψεις», ανέφερε.

Μαθήματα ιστορίας στους Τούρκους από τον υιό Νετανιάχου

Ξεσπάθωσε εκ νέου ο υιός του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, Γιαίρ Νετανιάχου κατά της Τουρκίας μετά την χθεσινή διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε από τουρκικά τρολς για την ανάρτησή του στο twitter όπου είπε «Τερματίστε την κατοχή του Κουρδιστάν και της Βόρειας Κύπρου!».

Συγκεκριμένα σήμερα επανήλθε κάνοντας μάθημα ιστορίας στους Τούρκους:

«Σε όλα τα τουρκικά bots που με ακολουθούν εδώ –ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας. Δεν είστε γηγενείς στην Ανατολία, ήρθατε από την Κεντρική Ασία και κάνατε γενοκτονία στον τοπικό ελληνικό χριστιανικό πληθυσμό. Η Ισταμπούλ είναι στην πραγματικότητα Κωνσταντινούπολη και την καταλάβατε παράνομα. Κάνατε επίσης γενοκτονία στους Αρμένιους. Αυτήν τη στιγμή κατέχετε παράνομα τη βόρεια Κύπρο, τη βόρεια Συρία και το Κουρδιστάν. Η χώρα σας κυβερνάται από έναν δικτάτορα που θέλει να καταλάβει και να καταπιέσει τον αραβικό κόσμο όπως στις μέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων