27/03/2023 27/03/2023 Συνεχίζεται το προεκλογικό παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά. Ο Τούρκος Πρόεδρος καυχάται ότι “έκανε την Αγιά Σοφιά τζαμί” και προσθέτει ότι “σπάσαμε τα δεσμά και την ανοίξαμε και πάλι σαν ιερό βιβλίο”. Το επικοινωνιακό παιχνίδι παιχνίδι Ερτνογάν συνεχίζεται εις βάρος του παγκόσμιου μνημείου της Ορθοδοξίας το οποίο από τον Ιούλιο του...
27 Μαρτίου, 2023 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 10:58

Προεκλογικό παραλήρημα Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
Προεκλογικό παραλήρημα Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

Συνεχίζεται το προεκλογικό παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά. Ο Τούρκος Πρόεδρος καυχάται ότι “έκανε την Αγιά Σοφιά τζαμί” και προσθέτει ότι “σπάσαμε τα δεσμά και την ανοίξαμε και πάλι σαν ιερό βιβλίο”.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι παιχνίδι Ερτνογάν συνεχίζεται εις βάρος του παγκόσμιου μνημείου της Ορθοδοξίας το οποίο από τον Ιούλιο του 2020 άλλαξε καθεστώς και λειτουργεί εκτός από μουσείο και ως τζαμί.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, στην τελευταία ομιλία του δήλωσε ότι η κίνησή του αυτή, έδειξε στον κόσμο την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία της χώρας του.

«Εμείς βάλαμε την υπογραφή για να ανοίξει την Αγιά Σοφιά ως τζαμί. Μετά από 86 χρόνια νοσταλγίας, επέστρεψε στην πραγματική της εικόνα και πάντα σύμφωνα με την διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή. Αυτό το βλέπω πως μια ενέργεια που έσπασε τα δεσμά που είχε ο λαός μας και τα έκανε κομμάτια. Η Αγιά Σοφιά είναι κληρονομιά της Άλωσης. Αυτήν την επαναφέραμε με τις προσευχές του Μωάμεθ και τους ήχους των ιμάμηδων. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία σε παγκόσμιο επίπεδο επικύρωσε την οικονομική και πολιτική της ανεξαρτησία. Δοξάζω τον Θεό που μας αξίωσε να ανοίξουμε και πάλι την Αγιά Σοφιά σαν ένα ιερό βιβλίο”, δήλωσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων