27/09/2023 28/09/2023 Έντονες φήμες έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία που κάνουν λόγο για πώληση του ναού-συμβόλου της Ορθοδοξίας, της Αγίας Σοφίας, στο Βατικανό έναντι 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εν μέσω αυτής της φημολογίας που διαδόθηκε κυρίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Tουρκικής Προεδρίας αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση διαψεύδοντας...
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2023 - 12:56

Φήμες για πώληση της Αγίας Σοφίας στο Βατικανό – Διαψεύδει η Τουρκία

Διαδώστε:
Φήμες για πώληση της Αγίας Σοφίας στο Βατικανό – Διαψεύδει η Τουρκία

Έντονες φήμες έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία που κάνουν λόγο για πώληση του ναού-συμβόλου της Ορθοδοξίας, της Αγίας Σοφίας, στο Βατικανό έναντι 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εν μέσω αυτής της φημολογίας που διαδόθηκε κυρίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Tουρκικής Προεδρίας αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση διαψεύδοντας τις φήμες και κάλεσε τους Τούρκους να μην τις πιστεύουν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Παρακαλείστε να μην πιστεύετε τους αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με την Αγία Σοφία που έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες ημέρες με ειδήσεις όπως: “Έχει πωληθεί” και “Η αποκατάσταση θα διαρκέσει 50 χρόνια και θα κλείσει κατά την διαδικασία αυτή”».

Ωστόσο σήμερα η εφημερίδα “Milliyet” επαναφέρει δηλώσεις του καθηγητή Ιλμπέρ Ορταϊλί ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αγία Σοφία λέγοντας πως έπειτα από την μετατροπή της σε τζαμί δεν μπορεί να αντέξει τόσους επισκέπτες. Ως εκ τούτου η “Milliyet” γράφει πως η Άγκυρα ξεκινά ολιστική αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων