11/05/2021 11/05/2021 Να αναθεωρήσει την απόφαση της για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί κάλεσε την Άγκυρα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, μιλώντας, χθες, στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. «Η χρήση του απαράδεκτου επιχειρήματος του δικαίου του κατακτητή με την εικόνα του πρώτου ιμάμη μες την Αγία Σοφία να κρατάει το σπαθί, είναι εντελώς παρωχημένα,...
11 Μαΐου, 2021 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 9:29

“Η Τουρκία να αναθεωρήσει την απόφαση για την Αγιά Σοφιά”

Διαδώστε:
“Η Τουρκία να αναθεωρήσει την απόφαση για την Αγιά Σοφιά”

Να αναθεωρήσει την απόφαση της για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί κάλεσε την Άγκυρα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, μιλώντας, χθες, στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Η χρήση του απαράδεκτου επιχειρήματος του δικαίου του κατακτητή με την εικόνα του πρώτου ιμάμη μες την Αγία Σοφία να κρατάει το σπαθί, είναι εντελώς παρωχημένα, ανήκουν σε άλλες εποχές» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή της Τουρκίας, στο πλαίσιο που έγινε, ήταν φορτισμένη με αδικία κι επιθετικότητα που όπως σημείωσε «σε νηφάλιες και ήρεμες περιόδους για την περιοχή, η Τουρκία δε θα το έκανε αυτό αν σκεπτόταν πιο λογικά», υπογράμμισε.

Ο Σεβασμιώατος μάλιστα αναρωτήθηκε αν επιστρέφουμε στην προ-δημοκρατική Τουρκία και την κάλεσε την Άγκυρα να αναθεωρήσει την απόφασή της. “Είναι όλα αυτά πολύ ανησυχητικά κ μας πλήγωσαν βαθιά. Περιμένω από την Τουρκία, όταν θα έρθουν πιο νηφάλιες περίοδοι, να αναθεωρήσει αυτή την απόφαση. Βλάπτεις τις σχέσεις με τους γείτονες κ με τους ίδιους της τους πολίτες”.

Τέλος, ο κ. Ελπιδοφόρος αποκάλυψε πως σύντομα, προς το τέλος Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων