29/07/2020 29/07/2020 Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα David Satterfield επισκέφθηκε τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος ευρίσκεται πλέον υπό το καθεστώς και τη λειτουργία ως τζαμί για τις ανάγκες του ισλαμικού κόσμου εντός και εκτός Τουρκίας.  Ο Πρέσβης περιόδευσε εντός της Αγίας Σοφίας, μαζί με τη συνοδεία του, ενώ έσπευσε να τον υποδεχθεί...
29 Ιουλίου, 2020 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2020 - 22:54

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αγιά Σοφιά: “Νομιμοποίηση”;

Διαδώστε:
Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αγιά Σοφιά: “Νομιμοποίηση”;

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα David Satterfield επισκέφθηκε τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος ευρίσκεται πλέον υπό το καθεστώς και τη λειτουργία ως τζαμί για τις ανάγκες του ισλαμικού κόσμου εντός και εκτός Τουρκίας.  Ο Πρέσβης περιόδευσε εντός της Αγίας Σοφίας, μαζί με τη συνοδεία του, ενώ έσπευσε να τον υποδεχθεί και παράγοντας του Υπουργείου Πολιτισμού της γείτονος. Η επίσκεψη κράτησε για περίπου μία ώρα, καθώς ο Πρέσβης συνοδεύονταν και από μέλη της οικογενείας του.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι οι ΗΠΑ σπεύδουν τρόπον τινά να “νομιμοποιήσουν” την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, μέσω της παρούσας επισκέψεως και ξεναγήσεως του αμερικανού Πρέσβη, η οποία ασφαλώς και δεν ήταν τυχαία. Κανένας διπλωμάτης, κανενός κράτους και πολύ περισσότερο των ΗΠΑ, δεν προχωρεί σε μία τέτοιου είδους βαρύνουσας σημασίας επίσκεψη, εν μέσω κρίσεως και διεθνούς κατακραυγής, αν πρώτα δεν έχει αδειοδοτηθεί από τους ανωτέρους της διπλωματικής υπηρεσίας του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

ΠΗΓΗ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ: Hurriyet – Demirören Haber Ajansı

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων