07/08/2020 07/08/2020 Ενα ακόμα προκλητικό δημοσίευμα αναφορικά με την Αγιά Σοφιά φιλοξενεί η εφημερίδα YeniSafak “Eγχώριοι και ξένοι τουρίστες συνεχίζουν να φτάνουν στο τζάμι Αγία Σοφία το οποίο μετά από 86 έτη αιχμαλωσίας γλίτωσε και στις 24 Ιουλίου άνοιξε ξανά για προσευχή” γράφει η τουρκική εφημερίδα. Και συνεχίζει: “Όσοι θέλουν να δουν το ιστορικό τζαμί, πριν από...
07 Αυγούστου, 2020 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2020 - 12:45

Οι “τουρίστες” της Αγιά Σοφιάς

Διαδώστε:
Οι “τουρίστες” της Αγιά Σοφιάς

Ενα ακόμα προκλητικό δημοσίευμα αναφορικά με την Αγιά Σοφιά φιλοξενεί η εφημερίδα YeniSafak

“Eγχώριοι και ξένοι τουρίστες συνεχίζουν να φτάνουν στο τζάμι Αγία Σοφία το οποίο μετά από 86 έτη αιχμαλωσίας γλίτωσε και στις 24 Ιουλίου άνοιξε ξανά για προσευχή” γράφει η τουρκική εφημερίδα.
Και συνεχίζει: “Όσοι θέλουν να δουν το ιστορικό τζαμί, πριν από το μεσημεριανό ναμάζι, περνάνε από αστυνομικό έλεγχο και εισέρχονται στο τζαμί ενώ σεκιουριτάδες προειδοποιούν τον κόσμο για τήρηση των αποστάσεων και για τη χρήση της μάσκας.
Μέσα στο τζαμί υπάλληλοι της διεύθυνσης Θρησκευμάτων της Τουρκίας ζητάμε από τον κόσμο να διατηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις, να τηρούν τους κανόνες και να φοράνε σωστά τη μάσκα. Τουρίστες από διάφορες περιοχές της χώρας και από το εξωτερικό δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το τζαμί ενώ η μεσημεριανή προσευχή γίνεται σε ψάθινα χαλιά τοποθετημένα μέσα ή έξω σύμφωνα με τους κανόνες κοινωνικής απόστασης”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων