01/06/2021 01/06/2021 Έντονη πολιτική διαμάχη έχει ξεσπάσει στην Τουρκία με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις ιμάμη για την Αγία Σοφία. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο ιμάμης αποκάλεσε τον Κεμάλ «άπιστο» και «τύραννο» επειδή είχε κάνει μουσείο την Αγία Σοφία! όλα αυτά παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ιμάμης υποστήριξε ότι κακώς μετατράπηκε η...
01 Ιουνίου, 2021 - 11:38
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2021 - 11:25

Πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία για την Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
Πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία για την Αγιά Σοφιά

Έντονη πολιτική διαμάχη έχει ξεσπάσει στην Τουρκία με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις ιμάμη για την Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο ιμάμης αποκάλεσε τον Κεμάλ «άπιστο» και «τύραννο» επειδή είχε κάνει μουσείο την Αγία Σοφία! όλα αυτά παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ιμάμης υποστήριξε ότι κακώς μετατράπηκε η Αγία Σοφία σε μουσείο, εκφράζοντας έτσι τη σκληρή γραμμή που έχει χαράξει η Τουρκία η οποία εργαλοιοποιεί συστηματικά κάθε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για εσωτερική κυρίως κατανάλωση και επίδειξη πατριωτισμού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε άσχημα, καθώς θεωρεί πως αυτό που έγινε είναι μια βαριά κατηγορία για τον ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, και ζήτησε να διεξαχθεί εισαγγελική έρευνα, ενώ ερωτήματα προκάλεσε και η σιωπή του Ερντογάν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων