30/05/2021 30/05/2021 Σε προκλητική φιέστα με φωτορυθμικά, γύρω από την Αγία Σοφία προχώρησε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επέτειο των 568 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η Άλωση της Κωνσταντινούπολης ήταν μία από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία της Τουρκίας. טורקיה חגגה אתמול 568 שנה להישג ההיסטורי של...
30 Μαΐου, 2021 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2021 - 10:55

Προκλητική φιέστα του Ερντογάν στην Αγιά-Σοφιά για την Άλωση

Διαδώστε:
Προκλητική φιέστα του Ερντογάν στην Αγιά-Σοφιά για την Άλωση

Σε προκλητική φιέστα με φωτορυθμικά, γύρω από την Αγία Σοφία προχώρησε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επέτειο των 568 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η Άλωση της Κωνσταντινούπολης ήταν μία από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία της Τουρκίας.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε: “Τιμούμε τον Μωάμεθ τον Πορθητή και τον ένδοξο στρατό του, που πρόσθεσε αυτή την μοναδική πόλη στην πολιτιστική μας κληρονομιά, με έλεος και σεβασμό”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί με τους 4 μιναρέδες.

 

Στο ίδιο προκλητικό ύφος ήταν και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Tούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων