04/10/2023 05/10/2023 Μετά τις προειδοποιήσεις του Τούρκου ιστορικού Ιλμπέρ Ορταϊλί για την πιθανότητα κατάρρευσης της Αγίας Σοφίας και την πιθανότητα να κλείσει για έργα αποκατάστασης, Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη για το κλείσιμο του τεμένους της Αγίας Σοφίας». «Κάνουμε μετάδοση μέσα απο το τζαμί της Αγίας Σοφίας. Εδώ συνεχίζονται κανονικά οι επισκέψεις εντός...
04 Οκτωβρίου, 2023 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2023 - 12:23

Τούρκοι αξιωματούχοι για Αγία Σοφία: Μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται κλείσιμο

Διαδώστε:
Τούρκοι αξιωματούχοι για Αγία Σοφία: Μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται κλείσιμο

Μετά τις προειδοποιήσεις του Τούρκου ιστορικού Ιλμπέρ Ορταϊλί για την πιθανότητα κατάρρευσης της Αγίας Σοφίας και την πιθανότητα να κλείσει για έργα αποκατάστασης, Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη για το κλείσιμο του τεμένους της Αγίας Σοφίας».

«Κάνουμε μετάδοση μέσα απο το τζαμί της Αγίας Σοφίας. Εδώ συνεχίζονται κανονικά οι επισκέψεις εντός του χώρου. Ο εικονολήπτης μας σας δείχνει τους επισκέπτες που ο αριθμός τους αυξάνεται περισσότερο κατά τις ώρες προσευχής. Όπως ξέρετε, άνοιξε ως τζαμί απο τον ίδιο τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν. Στον εσωτερικό χώρο υπήρχαν κάποια έργα αποκατάστασης όμως ολοκληρώθηκαν. Τώρα θα ξεκινήσουν στον εξωτερικό χώρο και γι αυτό υπήρξαν συζητήσεις αν θα κλείσει το τζαμί της Αγίας Σοφίας ή αν θα παραμείνει ανοιχτό», ανέφερε ο δημοσιογράφος του CNN Turk Σερντάρ Ερ.

Ο αντιπρόεδρος της διεύθυνσης βακουφικών ιδρυμάτων Λεβέντ Τσετίν δήλωσε: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το κλείσιμο του τεμένους κατα τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης».

Διαβάστε ακόμη: Μάξιμος Χαρακόπουλος: Να ακούσει η Άγκυρα την έκκληση Τούρκων επιστημόνων για την Αγία Σοφία

Πηγή: skai.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων