09/03/2021 09/03/2021 Άλλη μια ομιλία από τον Άθωνα και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα με ομιλητή τον καθηγούμενο της Ιεράς  Μονής Γέροντα Εφραίμ. Η ομιλία αυτή που θα μεταδωθεί ζωντανά απευθείας από το Άγιο Όρος  αφορά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή μιας και οι πιστοί προετοιμάζονται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες να ασκηθούν ακόμη περισσότερο πνευματικά, να...
09 Μαρτίου, 2021 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2021 - 15:07

«Μπαίνοντας στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή» πνευματική ομιλία από τον Άθωνα

Διαδώστε:
«Μπαίνοντας στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή» πνευματική ομιλία από τον Άθωνα

Άλλη μια ομιλία από τον Άθωνα και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα με ομιλητή τον καθηγούμενο της Ιεράς  Μονής Γέροντα Εφραίμ.

Η ομιλία αυτή που θα μεταδωθεί ζωντανά απευθείας από το Άγιο Όρος  αφορά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή μιας και οι πιστοί προετοιμάζονται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες να ασκηθούν ακόμη περισσότερο πνευματικά, να αγωνιστούν και να μπορέσουν όχι μόνο να κατανοήσουν την έννοια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής αλλά να κάνουν βίωμά τους, την προσευχή, τη νηστεία, την συγχώρεση, την μετάνοια και κυρίως την αγάπη στον Θεό και στον συνάνθρωπο διότι χωρίς αυτόν τον συνδιασμό της αγάπης δεν υπάρχει η πραγματική αγάπη.

Τι σημαίνει λοιπόν προετοιμάζομαι για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή; Πως οι οικογένεις θα βιώσουν αυτή την διαδρομή; Τι είναι αυτό που θα μας φέρει πιο κοντά στο έλεός Του;  Πως οι άνθρωποι που ζούνε στον κόσμο και έχουν μια δύσκολη καθημερινότητα λόγω υποχρεώσεων μπορούν παράλληλα να βιώνουν αυτή την πενυματική διαδρομή; Ο ανθρώπινος πόνος, οι ασθένειες, η ανασφάλεια, μπορούν άραγε να μετατραπούν σε προσευχή ειδικά αυτή την περίοδο της Τεσσαρακοστής και πως μπορούμε να εκπαιδεύουμε τον εαυτόν μας, την ψυχή μας και το νου μας να είναι προσηλωμένοι σε αυτόν το πνευματικό στόχο;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα τα οποία θέτουν οι συμμετέχοντες στον Άγιο Καθηγούμενο για να απαντηθούν απόψε το βράδυ αφού ο Γέροντας πρώτα θα αναφερθεί ο ίδιος στην τόσο σπουδαία περίοδο που διανύει η Ορθοδοξία .

Το Ψηφιακό Αρχονταρίκι «  διοργανώνει η Πέμπτουσία σήμερα  Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 και ώρα 19.30-21.30 ώρα Ελλάδος.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να το δηλώσουν, κάνοντας κλικ εδώ:

https://zoom.us/meeting/register/tJAtd–qqT8tHNcrOT8IZId1WY3r94FxGeWc

Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε το αρχονταρίκι από τις επίσημες σελίδες της Πεμπτουσίας και του ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στο facebook.

**Εάν εγγραφείτε στο 9ο Ψηφιακό Αρχονταρίκι δηλώνετε ότι έχετε λάβει γνώση των Όρων Χρήσης και συμφωνείτε«.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μη διστάσετε να στείλτε μήνυμα στο [email protected]     

φωτογραφία Ραφαήλ Γεωργιάδης

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων