01/07/2021 01/07/2021 Τελέστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους μακαριστού πατρός Χαραλάμπου. Η Ανακομιδή έγινε με την παρουσία του Ηγουμένου της Μονής Γέροντα π. Πέτρου της μοναστικής αδελφότητος, προσκυνητών και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου ο οποίος τέλεσε και το Ιερό Μνημόσυνο του μακριστού π. Χαραλάμπου. Ο μακαριστός υπήρξε...
01 Ιουλίου, 2021 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2021 - 12:59

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων Προηγούμενου Ιεράς Μονής Διονυσίου

Διαδώστε:
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων Προηγούμενου Ιεράς Μονής Διονυσίου

Τελέστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους μακαριστού πατρός Χαραλάμπου. Η Ανακομιδή έγινε με την παρουσία του Ηγουμένου της Μονής Γέροντα π. Πέτρου της μοναστικής αδελφότητος, προσκυνητών και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου ο οποίος τέλεσε και το Ιερό Μνημόσυνο του μακριστού π. Χαραλάμπου.

Ο μακαριστός υπήρξε υποτακτικός του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού Σπηλαιώτου και ασκητέψανε στη Νέα Σκήτη μέχρι την Κοίμηση του Οσίου Ιωσήφ στις 15 Αυγούστου το 1959 όταν και αναχώρησε στο Ιερό κελί Μπουραζέρι και μετέπειτα έγινε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονύσου μέχρι την κοίμησή του στις 1 Ιανουαρίου το 2001.

Ο πατέρας Παύλος στην Ι.Μ. Διονυσίου κρατώντας την Τίμια Κάρα του Προηγούμενου Αρχιμανδρίτη Γέροντα Χαραλάμπου Διονυσιάτου στην Ιερά Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων που έγινε στο Μοναστήρι.

πηγή: www.agapwtonxristo.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων