19/04/2020 19/04/2020 Τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως στην Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος που αποτελεί την παλαιότερη και την μεγαλύτερη Σκήτη που υπάρχει στον Άθωνα.  Συγκεκριμένα η Σκήτη βρίσκεται πέντε ώρες μακριά από το μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας και μία ώρα μακριά από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου. Ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και σήμερα αποτελείται...
19 Απριλίου, 2020 - 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2020 - 16:34

Ανάσταση στη Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος

Διαδώστε:
Ανάσταση στη Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος

Τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως στην Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος που αποτελεί την παλαιότερη και την μεγαλύτερη Σκήτη που υπάρχει στον Άθωνα. 

Συγκεκριμένα η Σκήτη βρίσκεται πέντε ώρες μακριά από το μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας και μία ώρα μακριά από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου. Ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και σήμερα αποτελείται από 50 κελιά και καλύβες που καταλαμβάνουν 85 μοναχοί.

Το Κυριακό (κυρίως Ναός) της Αγίας Άννας ονομάστηκε προς τιμήν της Αγίας Άννας και χτίστηκε από τον Πατριάρχη Διονύσιο Βαρδάλη το 1666.

Η βιβλιοθήκη της Σκήτης περιέχει 200 χειρόγραφα, 3 κώδικες από περγαμηνή, 700 εκτυπώσεις και πολλές εικόνες. Η σκήτη ανήκει στο μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας.

Παρακολουθήστε το βίντεο από την Ανάσταση στη Σκήτη:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων