13/09/2023 13/09/2023 Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πανηγυρίζει σήμερα την εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου (π.ε.), η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο Θεομητορικό κειμήλιο από αιώνων στην Μονή. Αποστολη Άγιον Όρος, Ραφαήλ Γεωργιάδης Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Καθολικό της Μονής και η...
13 Σεπτεμβρίου, 2023 - 0:34
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2023 - 0:51

Αποστολή ope.gr: Πανηγυρική Αγρυπνία στη Μονή Βατοπαιδίου για την Αγία Ζώνη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αποστολή ope.gr: Πανηγυρική Αγρυπνία στη Μονή Βατοπαιδίου για την Αγία Ζώνη (ΦΩΤΟ)

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πανηγυρίζει σήμερα την εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου (π.ε.), η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο Θεομητορικό κειμήλιο από αιώνων στην Μονή.

  • Αποστολη Άγιον Όρος, Ραφαήλ Γεωργιάδης

Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Καθολικό της Μονής και η ολονύχτια Αγρυπνία.

Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ιερομονάχων εκπροσώπων Ι.Μ. και κελιών, ιερέων και διακόνων.

Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας στο Συνοδικό της Μονής παρατέθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα. Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ και ο Καθηγούμενος Γέρων Εφραίμ απηύθυναν εόρτιους λόγους προς τους παρευρισκομένους πατέρες και προσκυνητές.

Τον Δεξιό Χορό των Ψαλτών πλαισιώνουν ο Γέρων Δαμασκηνός της Νέας Σκήτης με την συνοδεία του, ενώ τον αριστερό Χορό ο Γέρων Ιωάννης από την σκήτη Αγίας Άννης με την συνοδεία του.

Διαβάστε επίσης: Αποστολή ope.gr: Η εορτή της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων