06/12/2023 06/12/2023 Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Πόρτο Λάγος η οποία αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ραφαήλ Γεωργιάδης Την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο...
06 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2023 - 15:03

Αποστολή του ope.gr: Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Πόρτο Λάγος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αποστολή του ope.gr: Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Πόρτο Λάγος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Πόρτο Λάγος η οποία αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

  • Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, από ιερείς από την Ρουμανία και Βατοπαιδινούς πατέρες.

“Η εκκλησία γράφει την ιστορία της με τρία στοιχεία, με αίμα με μελάνι και με δάκρυα. Το αίμα ανήκει στους μάρτυρες, εκείνοι που έχυσαν το αίμα τους για την αγάπη του Χριστού. Το μελάνι στους ομολογητές και πατέρες, που μας άφησαν τα συγγράματα της πίστεως και τα δάκρυα ανήκουν στους ασκητές”, τόνισε κατά το κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε, “Άγιε Καθηγούμενε, θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς, τη θεόλεκτη αδελφότητα της Μεγίστης μονής του Βατοπαιδίου, για την προσφορά σας στην εκκλησία, στο λαό μας, για την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας παράδοσης, για το έργο το οποίο η ιερά μονή προσφέρει και εντός αλλά και εκτός του Αγίου Όρους και να ευχηθώ τα δικά σας τα έτη και όλων των πατέρων να είναι πολλά να είναι ειρηνικά να είναι ευλογημένα”.

Ακούστε ολόκληρο το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ξάνθης:

Παρόντες ήταν ο Στρατηγός Διοικητής του Δ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος εκπρόσωποι αξιωματικοί, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και οι τοπικές αρχές. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας λιτανεύτηκε στους χώρους της Ι.Μ. η εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια, παρατέθηκε μοναστηριακό κέρασμα στους παρευρισκόμενους. Πριν την αναχώρηση τους για την Ρουμανία, ένα γκρουπ Ρουμάνων έψαλλαν τα κάλαντα στον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμων και στον Γέροντα Εφραίμ.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

Διαβάστε ακόμη: Αποστολή του ope.gr στο Πόρτο Λάγος: Πανηγυρικός Εσπερινός στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων