27/02/2023 27/02/2023 Από την Καθαρή Δευτέρα ως και την Τετάρτη οι μοναχοί του Αγίου Όρους προσεύχονται αδιάλειπτα και τηρούν σιωπή συμμετέχοντας στις πολύωρες Ιερές Ακολουθίες. Το τυπικό αυτό που κρατά 10 αιώνες βοηθά τους μοναχούς να υποδεχτούν την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή ακολουθώντας το τυπικό αυτό των δέκα αιώνων. Οι μοναχοί απέχουν από τα πάντα, μέχρι και...
27 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2023 - 13:01

Άρχισε το τριμέρι της σιωπής στο Άγιο Όρος

Διαδώστε:
Άρχισε το τριμέρι της σιωπής στο Άγιο Όρος

Από την Καθαρή Δευτέρα ως και την Τετάρτη οι μοναχοί του Αγίου Όρους προσεύχονται αδιάλειπτα και τηρούν σιωπή συμμετέχοντας στις πολύωρες Ιερές Ακολουθίες.

Το τυπικό αυτό που κρατά 10 αιώνες βοηθά τους μοναχούς να υποδεχτούν την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή ακολουθώντας το τυπικό αυτό των δέκα αιώνων.

Οι μοναχοί απέχουν από τα πάντα, μέχρι και από το νερό και τηρούν πλήρη ασιτία, μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι.

Το τυπικό της Μεγάλης Σαρακοστής επιβάλλει μεγαλύτερη νηστεία, πολλές μετάνοιες και περισσότερη προσευχή είτε στο Ναό είτε στο κελί.

Τα αποτελέσματα της νηστείας δίδουν στον κάθε αγωνιζόμενο πιστό την ευκαιρία να μειώσει τα πάθη και να ελκύσει ως εκ τούτου τη χάρη και την ευλογία του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων