04/02/2024 04/02/2024 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Αγιορείτης Άγιος Σάββας ο Χιλανδαρινός. Σύγχρονη εικαστική αποτύπωση», στην μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Banski Dvor», στην όμορφη πόλη της Μπάνια Λούκα, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, χαιρέτησαν και μίλησαν για την σπουδαία προσωπικότητα του Αγίου Σάββα ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Milorad...
04 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2024 - 14:15

Εγκαίνια έκθεσης για τον Άγιο Σάββα στην Μπάνια Λούκα

Διαδώστε:
Εγκαίνια έκθεσης για τον Άγιο Σάββα στην Μπάνια Λούκα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Αγιορείτης Άγιος Σάββας ο Χιλανδαρινός. Σύγχρονη εικαστική αποτύπωση», στην μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Banski Dvor», στην όμορφη πόλη της Μπάνια Λούκα, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, χαιρέτησαν και μίλησαν για την σπουδαία προσωπικότητα του Αγίου Σάββα ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Milorad Dodik, ο Πρωθυπουργός κ. Radovan Viskovic, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, η επικεφαλής του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κα. Jelena Jovanovic, ο Διευθυντής του Ιδρύματος της Μονής Χιλανδαρίου στο Βελιγράδι κ. MilivoyR andic, ο Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου «Banski Dvor» κ. Mladen Matovic και ο Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστάσιος Ντούρος.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, το Ίδρυμα της Μονής Χιλανδαρίου και το Πολιτιστικό Κέντρο «Banski Dvor» και θα παραμείνει στους χώρους του Κέντρου έως τις 23 Φεβρουαρίου 2024.

Σημειώνεται ότι η έκθεση, αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος της Αγιορειτικής Εστίας που πραγματοποιήθηκε το 2019 με αφορμή την συμπλήρωση 800 ετών από την ενθρόνιση του Αγιορείτου Αγίου Σάββα του Χιλανδαρινού ως πρώτου αρχιεπισκόπου της Σερβίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι κάτωθι εικαστικοί:

Αγιογραφικό εργαστήριο Ι. Κελλίου Αγίου Νικολάου Μπουραζέρι ● Εργαστήριο Ιεράς Μονής Μακρινού ● Κελλί του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά ● (†) Ιερομόναχος Αναστάσιος, Ι. Κουτλουμουσιανό Κελλί Τιμίου Προδρόμου – «Διονυσίου εκ Φουρνά» ● Γιώργος Κόρδης ● Κωνσταντίνος Βαφειάδης ● Γιάννης Μαστερόπουλος ● Συμεών Θεοδοσόπουλος ● Ιερεμίας ● Miomir Bucalo ● (†) Aleksandar Deroko ● Lj. Djurdjević ● Zoran Graovac ● Snezana Jovčić-Olđa ● Goran Jović ● Miroslav Lazović ● Todor Mitrović ● Jovanović Pale ● Branislav Petrić ● Vanya Sapundzieva ● Nicola Sarić ● Svetislav Stanković ● Dragan Bartula ● Mirko Kovačević ● Ljiljana Kovačević ● Momčilo Fundup ● Nemanja Nedovic

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων