15/11/2019 15/11/2019 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  Επίσημη δοξολογία τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου για την Απελευθέρωση του Αγίου Όρους από τον Οθωμανικό ζυγό την 2αν Νοεμβρίου 1912 (παλαιό ημερολόγιο) παρουσία του Πρωτεπιστάτη Γέροντος Συμεών Διονυσιάτη και των Καθηγουμένων και Αντιπροσώπων των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους. Επίσης παραβρέθηκαν ο πολιτικός Διοικητής κ....
15 Νοεμβρίου, 2019 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2019 - 17:59

Ο εορτασμός για την απελευθέρωση του Αγίου Όρους από τον Οθωμανικό ζυγό

Διαδώστε:
Ο εορτασμός για την απελευθέρωση του Αγίου Όρους από τον Οθωμανικό ζυγό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

Επίσημη δοξολογία τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου για την Απελευθέρωση του Αγίου Όρους από τον Οθωμανικό ζυγό την 2αν Νοεμβρίου 1912 (παλαιό ημερολόγιο) παρουσία του Πρωτεπιστάτη Γέροντος Συμεών Διονυσιάτη και των Καθηγουμένων και Αντιπροσώπων των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Επίσης παραβρέθηκαν ο πολιτικός Διοικητής κ. Αθνάσιος Μαρτίνος και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου, καθώς και οι διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και των Δημοσίων Υπηρεσιών του Αγίου Όρους.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Κοινότητος Μοναχός Κοσμάς Σιμωνοπετρίτης, ο οποίος εξιστόρησε το χρονικό της απελευθερώσεως όπως αυτό καταγράφεται στα αρχεία της Ιεράς Κοινότητος και των Μονών του Αγίου Όρους. Έψαλλε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας με χοράρχη τον κ. Ιωάννη Παρθενόπουλο.

  

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων