01/07/2020 01/07/2020 Ιερά Αγρυπνία και το Ιερό Μνημόσυνο για τα 11 χρόνια από την Κοίμηση του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού τελέσθηκαν στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου το βράδυ της Τρίτης. Στο Ιερό Μνημόσυνο προεξήρχε ο Ηγούμενος της Μονής του Οσίου Γρηγορίου αρχιμ. Χριστοφόρος.  Ημέρα Κοίμησης του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού Ολόκληρη η Βατοπαιδινή οικογένεια, θρηνούσε την...
01 Ιουλίου, 2020 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 15:02

Ετήσιο μνημόσυνο για τον γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό

Διαδώστε:
Ετήσιο μνημόσυνο για τον γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό

Ιερά Αγρυπνία και το Ιερό Μνημόσυνο για τα 11 χρόνια από την Κοίμηση του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού τελέσθηκαν στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου το βράδυ της Τρίτης. Στο Ιερό Μνημόσυνο προεξήρχε ο Ηγούμενος της Μονής του Οσίου Γρηγορίου αρχιμ. Χριστοφόρος.

Ημέρα Κοίμησης του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού

Ολόκληρη η Βατοπαιδινή οικογένεια, θρηνούσε την 1 Ιουλίου του 2009, την κοίμηση του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, ενός από τους ελάχιστους εναπομείναντες πραγματικούς Αθωνίτες Γέροντες, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί στις 2:30.

Ο Γέροντας εγεννήθη την 1η Ιουλίου του 1921, στην εορτή των Αγίων Αναργύρων. Μετά την κοίμηση του Γέροντα του, Ιωσήφ του Ησυχαστή, είχε φύγει από τη σκήτη που έμενε και είχε πάει στην Σκήτη των Αγίων Αναργύρων. Ο άγιος Κοσμάς και ο άγιος Δαμιανός λοιπόν ήταν εκείνοι που τον προστάτευαν και εκείνοι που διάλεξαν να τον πάρουν μαζί τους ανήμερα της εορτή τους.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το Ιερό Μνημόσυνο: 

 

Δείτε φωτογραφίες:

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων